Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 de setembre de 2012

El Gaudí Centre creix en visitants durant l'estiu gràcies al turisme estranger

El Gaudí Centre creix en visitants durant l'estiu gràcies al turisme estranger

La visita de turistes estrangers cada cop és més important a la ciutat, tal i com demostren les últimes dades sobre el Gaudí Centre. Durant els mesos de juny, juliol i agost, l'equipament cultural ha rebut 33.724 visitants, el que representa un increment del 5,4% respecte el mateix període de 2011. Aquestes xifres s'assoleixen gràcies a un augment del 20% i del 13% de visites de russos i francesos, respectivament, que equilibren les baixades registrades pels turistes espanyols (27%) i catalans (7%), i els reusencs (27%). A hores d'ara, els estrangers suposen un 86% dels visitants al Gaudí Centre i solen donar una bona valoració de l'equipament.

La bona situació del Gaudí Centre es comprova amb les dades de l'agost facilitades pel govern municipal. Aquestes indiquen un rècord històric de visites, amb 11.569. Però, a més, durant l'estiu, hi hagut un increment dels ingressos en la venda d'entrades d'un 8,6%, un fet que demostra "l'atractiu turístic que té el centre per als visitants de la Costa Daurada", segons ha afirmat la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, per qui "és evident que la marca Reus està cada dia més consolidada".

La procedència dels visitants és ben clara: un 86% són estrangers, per tan sols un 6% d'espanyols i catalans, respectivament, i un 2% de reusencs. Per països, els russos ja suposen un 59% del total, seguits dels francesos, amb un 15%. Des del govern municipal posen de relleu la tasca realitzada pel Patronat de Turisme amb les agències de viatge d'origen rus, que porten un turista amb gran impacte econòmic per a la ciutat.

De fet, les enquestes realitzades pel Gaudí Centre revelen que un 50% dels visitants té previst comprar en els comerços de la ciutat i un 40% menjar en alguns dels restaurants. Així mateix, de les 1.446 enquestes realitzades, un 99% recomana la visita de l'equipament cultural, al qual dona una valoració mitjana de 9 sobre 10. La ciutat rep una nota de 8,5.

Font: Reus Digital.

Pujar