Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

10 d'octubre de 2012

Inaugurada l'Escola Internacional del Camp a Salou amb una capacitat per uns 1.200 alumnes

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha inaugurat aquest dimarts a la tarda l'Escola Internacional del Camp a Salou. Acompanyat per les autoritats locals i l'equip directiu del centre, Mas-Colell ha visitat les instal•lacions i ha descobert una placa commemorativa de l'acte. Durant la seva intervenció, el titular d'Economia ha recordat que en un moment marcat per les dificultats econòmiques, la iniciativa privada permet invertir i crear centres educatius. Mas-Colell ha dit que l'existència d'aquest tipus de centres ajudaran també a incentivar l'economia i l'atracció de noves empreses al conjunt del territori. Unes 300 persones han assistit a la inauguració.

De la seva banda, l'alcalde Granados ha destacat la visió europea del centre amb un clar esperit de servei a la comunitat, esperit internacional i estimació envers país. El batlle ha assegurat que el centre privat ajudarà a potenciar la capitalita cultural del territori i millorarà la projecció econòmica de la zona.

El president de la Fundació Escola Internacional, Josep Mª Bach, ha destacat la tasca de totes aquelles persones que amb il•lusió, esforç i sacrifi han fet possible aquest projecte que va començar de cara a la ciutadania amb les classes pels alumnes el passat 17 de setembre. Bach, ha assegurat en aquest context que "tot allò que vam prometre als pares s'ha de complir però estem satisfets de com hem iniciat el curs amb tots els alumnes des de l'escola bressol i fins a tercer".

El president de la Fundació també s'ha referit a l'esperit d'excel•lència del centre afirmant que "a moltes classes només es parla l'anglès i en acabar l'escola serà una llengua que dominaran com a natius però també amb molta capacitació tecnològica perquè Apple ens ha seleccionat com un centre educatiu pilot".

L'acte d'inauguració també ha tingut la seva vessant musical on els alumnes del centre han interpretat dues cançons acompanyats per un pianista. Entre les autoritats presents alcaldes i regidors de les diferents localitats veïnes de Salou.

Aquest centre educatiu, finançat totalment amb capital privat, ha obert portes aquest setembre amb la previsió que pugui acollir inicialment uns 400 alumnes des d'educació infantil fins a tercer d'ESO i uns 35 professors. Tot i això, quan funcioni a ple rendiment, el centre podrà acollir fins a 1.200 alumnes i un centenar de docents.

Amb una inversió de 20 milions d'euros, la futura 'Escola Internacional del Camp', la primera del territori d'aquestes característiques, oferirà als alumnes una formació integral. El centre s'ubica en un solar de 33.650 metres quadrats i comptarà amb una superfície total construïda de 12.500 metres. Per una banda hi haurà els espais aularis per a cicles de Bressol, Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius i, per l'altra, les instal•lacions comuns com ara la biblioteca, sales de reunions, sala polivalent i plaça del fòrum.

Font: ACN.

Pujar