Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

10 d'abril de 2012

L'Ajuntament de Tarragona reduirà enguany 1MEUR en despeses del dia a dia

L'Ajuntament de Tarragona reduirà enguany 1MEUR en despeses del dia a dia

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona va donar llum verda el passat 30 de març al Pla d'ajust econòmic pels propers 10 anys, un document necessari per demanar un préstec al govern de l'Estat per poder pagar a proveïdors. El Pla planteja una important contenció de la despesa que, a grans trets, passarà per una reducció del 5% de l'aportació del consistori a les empreses municipals, la venda de patrimoni per rebaixar el nivell d'endeutament, així com una contenció en el capítol de personal. També preveu una retallada de les subvencions a entitats d'un 40% des d'ara i fins el 2015 i un 15% en les despeses de funcionament.

El Pla d'ajust comportarà un sever control de la despesa corrent de la corporació local. Segons publica el Diari de Tarragona en l'edició d'aquest dimarts, el document preveu diverses mesures perquè el consistori s'ajusti el cinturó en el seu dia a dia. Es vol estalviar en el correu tradicional, que només es farà servir en casos estrictament necessaris i, per tant, s'apostarà per altres mitjans telemàtics. En l'àmbit del consum, es reduirà l'horari de l'enllumenat públic i els edificis municipals hauran d'aprofitar al màxim la llum natural. També es vol estalviar un 15% en gas i la Brigada Municipal revisarà tots els comptadors d'aigua dels carrers i les aixetes dels diferents edificis municipals.

Pel que fa a la flota de vehicles municipals, es racionalitzarà l'ús dels cotxes. Així s'optarà perquè es comparteixin entre diversos departaments. Els desplaçaments en avió es faran amb companyies 'low cost' i en els àpats en restaurants es consumirà el menú del dia. Una altra de les prioritats pels propers mesos serà reduir l'import dels lloguers que actualment paga el consistori, que suposa un cost anual de més de mig milió d'euros. En aquest sentit, es reubicaran tots els departaments possibles en immobles propis.
 

Font: delcamp.cat
 

Pujar