Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 d'octubre de 2012

Tarragona alerta que la seva situació torna a ser "límit" pel deute de 15 MEUR de la Generalitat

Tarragona alerta que la seva situació torna a ser

L'Ajuntament de Tarragona alerta que la seva situació financera torna a estar "al límit" pel deute de 14,87 MEUR que la Generalitat manté amb el consistori. La portaveu del govern municipal socialista, Begoña Floria, ha traslladat aquest dimarts a la tarda la preocupació de l'equip de govern perquè tem que el Govern no podrà "eixugar el deute abans de finals d'any, tal com es va comprometre". Floria ha dit que no vol "culpar" ningú, però demana que es prioritzi el pagament de les partides de serveis socials -4,5 MEUR- o ensenyament -1,8 MEUR-, perquè aviat no podrà fer front al pagament dels proveïdors. A més, l'Ajuntament vol que el Govern inclogui el deute dels ajuntaments al Fons de Liquiditat.

Floria ha assegurat que el consistori tarragoní "comprèn" els problemes econòmics que està patint el govern català, però insisteix en la urgència de saldar, almenys, una part del deute. El cas més greu, segons l'equip de govern, afecta les partides de serveis socials i ensenyament, ja que l'Ajuntament assegura que ha hagut d'avançar o té pendents de pagar factures per un import que supera els 6 MEUR en aquests camps. "No sabem si podrem aguantar el pagament de serveis socials, que són els més sensibles", ha advertit.

A més, la portaveu del govern ha detallat que també hi ha factures de l'ACA que encara estan pendents de cobrament o 6,8 MEUR que s'han de rebre en concepte dels plans integrals de barris de Campclar i la Part Alta. Floria ha insistit que el deute els està portant de nou, com un any enrere, a una situació molt complicada. "En l'últim plenari vam fer una ampliació de crèdit de 90.000 euros per ajudes d'urgència, per a famílies que no poden pagar cap rebut, per tant els ajuntaments som la primera línia de foc en una situació molt difícil", ha insistit.

"Volem recordar que els ajuntaments tampoc podem aguantar, i que ajuntaments com el de Tarragona estem al límit", ha etzibat. Per aquest motiu, el govern municipal demana a la Generalitat que prevegi, com estan fent altres comunitats, que el deute dels ajuntaments s'inclogui en el Fons de Liquiditat. En aquest sentit, el grup municipal del PSC presentarà una moció en el proper plenari, com ja han fet altres consistoris com el de Lleida. "Demanem que s'incloguin en els més de 5.000 MEUR rebuts per part de l'Estat la previsió de retornar el deute que manté amb els ajuntaments", ha insistit.
D'altra banda, la regidora ha alertat que, per exemple, l'impagament de la Generalitat també afecta projectes importants per a la ciutat com ara el Centre d'Art de Tarragona, que no ha rebut l'aportació de 150.000 euros prevista. "Si la Generalitat no compleix, no tindrem la capacitat d'aguantar l'estructura de l'ens i haurem de suspendre el programa", ha advertit. A més, Floria ha reconegut que en el cas dels plans de barri han hagut "d'espaiar" les inversions i mantenir només aquelles que són més prioritàries.

Font: ACN.

Pujar