Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

11 d'octubre de 2012

El procés de participació de l'avanç del POUM tanca amb 63 suggeriments

El procés de participació de l'avanç del POUM tanca amb 63 suggeriments

Amb el final de l’exposició de l’avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el dia 20 de setembre, va finalitzar el procés de participació al document estratègic. En total s'han ofert fins a 63 suggeriments. El web específic del POUM ha rebut durant l’exposició pública un total de 1.766 visites de persones, les quals s'han interessat pel contingut del document de l'avanç.

El procés d'exposició pública es va obrir després que el passat 8 de juny el plenari aprovés l'avanç del POUM, el document genèric que posa de manifest les intencions i els eixos principals del desenvolupament del municipi, i que marca els criteris bàsics a partir dels quals es construirà el model de ciutat desitjat. Durant l'exposició pública, que ha estat oberta fins el dia 20 de setembre, es van activar diferents mecanismes d'informació i participació pels ciutadans, a banda del tràmit oficial d'informació pública al departament d’Arquitectura i Urbanisme , a on els ciutadans han presentat fins a 57 suggeriments.

L'Àrea d’Arquitectura i Urbanisme i la Regidoria de Participació i Ciutadania van organitzar l'exposició 'Identitat i Futur' a Cal Massó, que ha rebut fins a 661 visitants, i on s'han realitzat un total de 17 xerrades a grups específics, com ara associacions de veïns, estudiants d’arquitectura, col•legis professionals o grups polítics.
Coincidint amb la inauguració de l’exposició, també es va posar en marxa la pàgina web del POUM: www.poum.reus.cat. Aquesta pàgina inclou informació general sobre el POUM de Reus, els diversos canals de participació, els mapes de la ciutat, la documentació tècnica que forma part del document, les notícies relacionades i l'agenda. S’han fet fins a sis comentaris i suggeriments a través de la pàgina web, i un total de 76 respostes a l’enquesta plantejada a nivell virtual.

Entre els suggeriments que han fet els ciutadans, la temàtica més comentada ha estat la del traçat ferroviari i no tant pel que fa a la variant Nord. Segons fonts municipals, s'ha observat una bona acceptació per part dels ciutadans del canvi d'orientació de la ciutat, que aposta per una compactació i un creixement mesurat per als propers anys.
Segons l'Ajutament, els propers passos que es desenvoluparà és la presentació i aprovació d'alguns documents que formaran part del futur POUM, com ara el catàleg de masos o la revisió del pla d’habitatge. L’aprovació inicial del POUM està prevista pel primer semestre de 2013.

Font: Reus Digital.

Pujar