Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 d'octubre de 2012

Èxit de les primeres visites guiades al castell musulmà de Siurana i al poble medieval

Èxit de les primeres visites guiades al castell musulmà de Siurana i al poble medieval

El primer cap de setmana de visites guiades al castell musulmà i al poble medieval de Siurana han resultat un èxit de participació. Un total de 70 persones han pogut gaudir de les primeres visites organitzades entre el matí de dissabte i el d’aquest diumenge, en una nova oferta del Patronat Municipal de Turisme de Cornudella de Montsant. Els visitants procedien majoritàriament de l'àrea metropolitana de Barcelona, seguit de la zona de Reus-Tarragona, i en tercer lloc, del País València.

De fet, el llarg cap de setmana ha enregistrat a Siurana i a Cornudella de Montsant una molt elevada presència de turistes i residents que han aprofitat per gaudir de la natura, fer excursions pel Montsant i per Siurana, practicar l'escalada a Siurana, acostar-se a l’embassament de Siurana i visitar aquest llogarret medieval tant particular.

Vestigis de catarisme i tomba de l’escriptor Joan Sales

Les visites, que tenen una durada d'una hora i mitja, mostren el poblet protegit de Siurana, colgat d’un penya-segat a 800 metres d'alçada, l'església romànica -la més important de les comarques meridionals de l’època i amb la presència de vestigis encara visibles de catarisme-, continua en el castell musulmà, per acabar amb una visita final on es mostra el lloc des d'on la llegenda diu que es va precipitar la reina mora davant l'entrada al castell de les tropes cristianes. Siurana, darrer reducte sarraí de Catalunya (va caure en 1153), és un lloc farcit de llegendes, i també és morada on reposen les restes de l’escriptor Joan Sales, autor d''Incerta Glòria'.

Justament, l'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha decidit apostar fortament pel turisme com a via de sortida a la crisi econòmica. Les visites guiades formen part d'aquest projecte de promoció turística, que s'inclouen en el pla de dinamització turística.

Font: Reus Digital.

Pujar