Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

5 d'abril de 2012

Pas endavant per constituir un nou Consorci que gestioni els tributs de PortAventura

Pas endavant per constituir un nou Consorci que gestioni els tributs de PortAventura

Els ajuntaments de Vila-seca i Salou han fet un pas endavant per constituir un nou Consorci Intermunicipal del Centre Recreatiu i Turístic (CRT), organisme que gestiona els tributs de PortAventura entre ambdós municipis. Els seus alcaldes, Josep Poblet i Pere Granados, es van reunir ahir a la tarda al Palau de la Generalitat amb la secretaria general del Departament d'Economia i Coneixement, que es la que presidia l'anterior CRT, que va expirar el passat mes de febrer després de vint anys de vigència.

Segons publica el Diari de Tarragona en l'edició d'aquest dijous, fonts properes a la negociació han valorat positivament la trobada, ja que ha servit per apropar postures. La principal qüestió que es va posar damunt la taula va ser el tema de la fiscalitat. Durant les dues darreres dècades, Salou i Vila-seca s'han repartit els tributs del parc temàtic a parts iguals, però Salou reclama ara, per extensió de terrenys, el 57% d'aquests tributs.
La idea és crear una comissió d'experts perquè determini quin percentatge li correspon a cada municipi. L'executiu català ha decidit actuar de mediador en aquesta negociació arran de la polèmica sorgida per l'esmena que el grup parlamentari de CiU va introduir a la Llei d'acompanyament als pressupostos del 2012, que plantejava mantenir les mateixes condicions de retribució fiscal per PortAventura, de forma indefinida, entre ambdós municipis. Després de conèixer-la, l'Ajuntament de Salou va acordar sortir del CRT.

Pujar