Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 d'octubre de 2012

Valls congela els impostos i suprimeix la taxa d'obertura d'establiments

Valls congela els impostos i suprimeix la taxa d'obertura d'establiments

L'Ajuntament de Valls ha aprovat les ordenances fiscals per al 2013, que persegueixen l'objectiu de reduir la pressió fiscal dels contribuents i promoure la creació de llocs de treball a la ciutat. Per aconseguir aquests objectius, l'equip de govern ha presentat una proposta en què s'apuja la tarifa de la taxa d'escombraries i es congelen la resta d'ordenances. A més, les ordenances pel 2013 també contemplen la supressió de la taxa per llicències d'obertura d'establiments de nova implantació a Valls.

La proposta d'ordenances fiscals presentada per l'equip de govern opta per congelar completament els impostos i taxes, i mantenir les tarifes vigents en l'actualitat, sense incloure tampoc l'augment de l'IPC.

L'única taxa que s'alterarà serà la d'escombraries. La tarifa d'aquesta taxa s'incrementarà un 5%, situant en 112,40 euros la tarifa base per habitatge. Amb aquest augment es pretén fer front a l'encariment del preu del servei arran de la pujada de l'IVA el passat estiu.

També s'ampliarà el volum de mesures pensades per facilitar el pagament dels impostos i taxes. En aquest sentit es manté la possibilitat de fraccionar el pagament de l'IBI acordada l'any passat passat entre l'Ajuntament i BASE, l'organisme de la Diputació de Tarragona que gestiona la recaptació dels impostos.

A banda, es redueix l'import mínim dels rebuts per accedir-hi a 100 euros, en comptes dels 300 de l'any passat. Aquest sistema de fraccionament s'aplicarà aquest any també en el rebut de la taxa d'escombraries.

Font: ACN.

Pujar