Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 d'octubre de 2012

La manca de formació i la situació econòmica redibuixa l'escenari laboral dels joves

La manca de formació i la situació econòmica redibuixa l'escenari laboral dels joves

A Catalunya, la taxa d'atur que afecta els joves presenta un panorama difícil. El segon trimestre de 2012 va arribar als seus màxims des de que va començar la crisi amb un 37,1%. Aquest fet afecta especialment els joves amb un nivell de formació baix. Es redueixen les seves possibilitats d'integrar-se al mercat laboral i en algunes casos es troben en una situació d'exclusió social.

L'Anna Pallisé té 23 anys és de Reus i fa més d'un any i mig que està aturada. Quan tenia 16 anys va decidir deixar l'Educació Secundaria Obligatoria (ESO) i posar-se a treballar. "Llavors no vaig tardar gens en trobar feina, dues setmanes deprés ja en tenia" explica la jove "i encara que mai era fixe, vaig treballar de forma continuada fins als 19 anys".

"A partir de l'any 2008 van arribar les complicacions. M'estava temporades més llargues inactiva", recorda Pallisé. Veient que la situació no millorava va creure que havia de reprendre els estudis. Va finalitzar l'ESO i va realitzar un curs de Mestre d'Aixa. Des que va acabar han passat prop de dos anys i la situació "ha anat a pitjor. Vaig anar saltant de feina en feina, sense treballar de manera continuada. Fins que va arribar un punt en què ja no trobava res", comenta.

Durant aquest any i mig inactiva s'ha apuntat a borses de treball i ha entregat currículums arreu de la comarca. "Sento frustració. Acabes creient que seràs incapaç de tenir una ocupació fixa.T'indignes i t'enfades", explica. Ara mateix, l'Anna viu al dia, ajuda familiars fent petites feines "per sentir-me útil", diu. I quan pensa en perspectives de futur, afirma que "no en tinc. Si no tinc feina, com puc pensar en el futur? I tot va lligat, fins que no treballi no podré estudiar".

Pallisé és un dels 262.700 joves catalans que estan a l'atur, segons dades corresponents al segon trimestre de 2012 de l'Enquesta de Població Activa. La taxa dels joves inactius ha arribat al 37,1%, el seu nivell màxim des del començament de la crisi. A més, en el tram d'entre 16 i 24 anys el percentatge aumenta a 51,6. Molts dels que gaudeixen d'un contracte és temporal i durant l'últim any han desaparegut un 22,7% dels llocs de treball que ocupaven. Dels joves aturats gairebé la meitat fa més d'un any que es troba en la mateixa situació. Davant d'aquest panorama, els més afectats en són els que tenen un nivell d'estudis i de formació més baix i, actualment, han passat a ser un nou sector més vulnerable a l'hora de tenir oportunitats per integrar-se al mercat laboral.

"Un dels motius de l'exclusió que comença a detectar-se, i que cada cop serà més freqüent, és el de la formació" explica Martí Terés, coordinador del programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa. "Ja no només s'exigeixen els graus acadèmics mínims, sinó que es demanen perfils molt complets" segons explica el tècnic, cada cop més l'evolució en els llocs de treball és molt ràpida, es demana més i de temes més variats. I segons detecta "hi ha un sector de joves que no només no han acabat la seva formació, tampoc han assolit els hàbits o l'aprenentatge que et pot aportar l'experiència laboral".

Ara, aquests joves conformen un més dels col•lectius que es troben en una situació d'exclusió social. Se sumen als que ja hi eren: persones amb discapacitat, immigrants, aturats de llarga durada o víctimes de violència de gènere, entre d'altres. Persones que per diversos motius han vist reduïdes les possibilitats de trobar feina, situacions que actualment es veuen més agreujades per la crisi econòmica. Molts d'ells necessiten ajuda per a poder reprendre els seus hàbits i per a poder enfrontar-se al fet de buscar feina. En aquest sentit es fan molt importants els projectes socials que lluiten per normalitzar la situació. És el cas del programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa "som facilitadors de feina, fem de pont per a què les persones en risc d'exclusió social puguin accedir a un treball", defineix el coordinador. És un projecte que es realitza en xarxa en tot l'Estat i, a Tarragona fa set anys que opera amb l'objectiu d'inserir en l'àmbit laboral a persones amb risc d'exclusió social en empreses del territori.

El que ofereix Incorpora és un programa d'intermediació laboral, basat en les necessitats del teixit social i empresarial i que garantitza una bona integració de la persona al negoci. En aquest procés d'intercanvi hi intervenen dos actors més: per un costat les entitats socials que existeixen al territori, que són les que detecten aquestes persones amb algun tipus de problemàtica a l'hora de trobar feina. Alguns cops no només fan un diagnòstic de la situació també ofereixen suport en la formació. Fundació Adecco n'és un exemple dins el seu programa per la inserció laboral s'encarrega de donar una formació, orientació i assessorament als demandants. "El nostre treball es centra en part en analitzar les qualitat i potencialitats dels nostres demandants de treball, la forma en que es reflexen en el seu currículum i com són capaços d'exposar-ho en un procés de selecció", argumenten des d'Adecco.

També és el cas d'altres entitats com la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona que treballa en aquest sentit. Encara que aliena al treball d'Incorpora, des de fa uns anys complementa una borsa de treball que dóna cobertura laboral a persones amb discapacitat. Però a més intenta donar resposta a les carències que presenten aquests demandants de feina. Ofereix ajuda per a que puguin saber com fer un currículum i a més oferta un seguit de cursos de formació bàsics per a què ampliïn els seu historial acadèmic. L'Anna López és una de les inscrites en aquest cursos. Té paràlisi branquial al braç esquerre, fet que disminueix la seva mobilitat i se li està a punt de caducar la prestació d'atur. Cada dimarts al matí realitza un curs d'anglès i rus que organitzen des de Mestral-Cocemfe Tarragona. El fa de manera gratuïta i, a canvi realitza alguna activitat com a voluntària a l'entitat. "És important per a mi poder fer aquest cursos amb cost zero. Ja no només ho faig per saber idiomes sinó per tenir més oportunitats a l'hora de trobar una feina" comenta la jove.

Però, d'altra banda, aquests programes d'inserció laboral no serien possible sense un bon teixit empresarial disposat a donar llocs de treball. És la segona part del procés. Després de la trajectòria del programa Incorpora en el territori de Tarragona, el seu directori d'empreses augmenta a 450 col•laboracions i 31 convenis amb empreses. Relacions que es tradueixen a 982 insercions, 673 amb persones amb discapacitat i 255 amb persones amb risc d'exclusió social, segons les dades oficials de l'Obra Social La Caixa.

L'empresari "sempre ha respost molt bé, el problema és que ara mateix vivim moments complicats per poder crear llocs de treball", es lamenta el coordinador d'Incorpora. Però segons comenta tot i el moment econòmic que travessa l'Estat des de les empreses reben obertament aquesta proposta. "Quan un tècnic truca a la porta d'un negoci, aquest el rep més positiviament que si hi van els demandants personalment. Perquè se'ls ofereix una selecció i un suport a l'empresa durant tota l'estança" explica Terés.

La feina que queda amb aquestes persones, que per les seves dificultats socioculturals o per d'altres no tenen manera d'integrar-se al mercat laboral, encara és molta. Cada cop són més els programes i empreses i entitats que uneixen esforços per aconseguir la normalització d'aquests col•lectius. Però a més, per aquests joves, persones amb discapacitat, aturats de llarga durada o d'altres, és molt important poder optar a tenir una feina. "Accedir a un treball és tenir dret a estar dins la societat, tenir diners per comprar. Però sobretot el grau d'agraïment d'aquestes persones és molt gran" afirma Terés.

Aquest reportatge rep la col•laboració de l'Obra Social La Caixa

Pujar