Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

3 d'abril de 2012

AGBAR acompanyarà Tarragona en la seva conversió a Smart City

AGBAR acompanyarà Tarragona en la seva conversió a Smart City

L'Ajuntament de Tarragona i Aigües de Barcelona, AGBAR, han signat aquest dimarts un conveni de col•laboració per impulsar projectes tecnològics en temes d'aigua a la ciutat, i contribuir així al desenvolupament del projecte d'Smart City. De fet, Aigües de Barcelona esdevé el principal patrocinador per fer de Tarragona una ciutat més sostenible i eficient des d'ara i fins el 2017, any de la celebració dels Jocs Mediterranis.

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que la tria del projecte d'Smart City per part de l’empresa Agbar ha vingut motivada "perquè combina la recerca de solucions innovadores, tecnològiques i sostenibles per a la gestió de la ciutat", i precisament, un dels àmbits en el qual s'apostarà activament és en l'estalvi d'aigua i el seu reciclatge. De fet, Tarragona ja té un projecte pioner com és el del Jardí Vertical de la Tabacalera, que utilitza espècies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica, així com reaprofita l'aigua per mantenir verd aquest espai, cosa que permet un estalvi de 26.000 litres d'aigua diaris.

Una altra de les iniciatives ja implantades en el camp de l'aigua és la telelectura dels comptadors, que permet consultar el consum d'aigua diari a través d'Internet per part dels usuaris. Ara, totes dues parts treballaran en buscar nous sistemes per detectar fuites amb més rapidesa, així com en la millora de la xarxa d'abastiment i de la qualitat de l'aigua. No obstant això, el director d'AGBAR Catalunya, Albert Martínez, ha destacat que "el rendiment de la xarxa d'aigües de Tarragona és exemplar". Martínez ha afegit que del projecte d'Smart City li agrada "l'aposta de posar la tecnologia al servei de les persones".
Amb tot, Ballesteros ha volgut posar de manifest que la signatura del conveni representa el quilòmetre zero de la singladura d'aquest projecte, que necessita beure de la col•laboració público-privada per tirar endavant. A banda del camp de l'aigua, el projecte d'Smart City també incidirà en els camps de la mobilitat, el turisme i el patrimoni, l'estalvi i l'eficiència energètica i en la salut i l'esport.

Pujar