Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 d'octubre de 2012

El Port de Tarragona posa el seu gra de sorra per tirar endavant el port esportiu del Cap Salou

El Port de Tarragona posa el seu gra de sorra per tirar endavant el port esportiu del Cap Salou

El projecte de construcció i explotació del port esportiu del Cap Salou ha rebut aquest dijous un impuls decisiu amb la signatura d’un protocol de col•laboració entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Salou. Un acord bàsic perquè la localitat pugui promoure, gestionar, impulsar i cercar possibles interessats en la construcció i posterior explotació del futur port esportiu.

Els terrenys, coneguts com l’antiga pedrera, formen part del domini públic portuari de l’APT. El consistori estima que s’invertiran més de 60 MEUR en la construcció d’uns 920 amarratges -216 en marina seca- amb eslores que van dels 10 als 30 metres i per a embarcacions de fins a 17 metres de calat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el president de l’APT, Josep Andreu, s’han reunit aquest matí per tal de formalitzar el conveni. Aquest és el primer pas per al futur port esportiu, que és l’únic port esportiu que es pot desenvolupar al litoral català -segons marca el Pla de Ports de la Generalitat de Catalunya 2007-2015- de manera viable econòmicament, tècnicament i ambiental. El projecte permetria dignificar aquesta zona degradada ja que es considera que l’afectació al territori és mínima perquè es trobaria a l’abric d’un accident orogràfic ocupant un espai natural destruït per una activitat extractiva.

En aquests terrenys del terme municipal de Salou, l’Ajuntament pretén dur-hi a terme un projecte de gran importància turística. Al marge de la zona nàutica hi hauria també un espai per a club social i comercial, ha explicat l’alcalde, Pere Granados. El batlle ha afirmat que “la implantació d’aquest port tindrà un impacte positiu perquè restituirà i dignificarà aquest àmbit, donant-li un ús i una nova imatge, eliminant definitivament aquesta ferida oberta a l’extrem nord del Cap Salou”.

Font: Tarragona 21.
 

Pujar