Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

25 d'octubre de 2012

Tarragona referma la seva aposta per les "smart cities" amb un congrés els dies 7 i 8 de novembre

Tarragona referma la seva aposta per les

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el tinent d’alcalde d’Activació Econòmica, Javier Villamayor; el prior de Poblet, Fr. Lluc Torcal; i el director del Congrés, Robert Moragues; han presentat aquest matí el “I Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities”, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre al Palau de Congressos de Tarragona.

Organitzat conjuntament per l’Open Energy Institute i l’Ajuntament de Tarragona, pretén ser un fòrum de negocis i networking en clau d’eficiència energètica i ciutats intel•ligents dins d’un full de ruta que té com a objectiu els Jocs Mediterranis del 2017.

L’alcalde ha afirmat que “aquest Congrés, amb un altíssim nivell de ponents, és el tret de sortida de l’aposta de la nostra ciutat i tot l’Ajuntament per la reflexió i per engegar la dinàmica d’Smart Cities que ens ha de dur al 2017. No només s’engloba en el marc de la ciutat de Tarragona i el seu territori sinó en tota la zona del Mediterrani”.

Entre 300 i 400 persones

El “I Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities” neix per donar resposta a les necessitats de ciutats petites i mitjanes de la zona del Mediterrani i convertir-se en una plataforma d’informació, debat i oportunitats de negoci.
Està dirigit a professionals i empresaris de sectors que treballen o vulguin introduir-se en temes relacionats amb la eficiència energètica i les ciutats intel•ligents. Es preveu una assistència d’entre 300 i 400 persones.

Els ponents

En la programació del Congrés destaca la presència de destacats ponents com Jeremy Rifkin, professor del programa de formació executiva de la Warthon School de la Universitat de Pennsylvania, pensador i autor del llibre “Tercera Revolució Industrial”, que constata com el poder lateral està transformant l’energia, l’economia i el món. També han confirmat l’assistència el ministre José Manuel Soria, l’alcalde de Barcelona i alts directius d’AGBAR, Gas Natural Fenosa, Endesa, Telefònica, Port de Tarragona, Repsol, Siemens, Indra, entre altres.

Al finalitzar el segon dia de Congrés tindrà lloc la lectura de la “Declaració de Tarragona”, un document elaborat per projectar la voluntat de la ciutat i de l’Ajuntament de Tarragona a alinear-se amb el moviment de les Smart Cities del Mediterrani. “Es tracta d’un full de ruta molt important per la ciutat que hem d’anar treballant”, ha conclòs l’alcalde.

Font: Tarragona 21.

Pujar