Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

El Ple de Barcelona veta el nom de "Barcelona World"

El Ple de Barcelona veta el nom de

L’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat en el plenari d’aquest divendres que el macrocomplex d’oci Barcelona World, que s’ubicarà a la Costa Daurada, porti el nom de la ciutat. La proposta havia estat presentada pel PPC, i ha rebut el suport del PSC. CiU i Unitat per Barcelona s’han abstingut, mentre que ICV-EUiA ha estat l’únic grup en votar-hi en contra. El text aprovat pel Ple i defensat pel president del grup municipal popular, Alberto Fernández Díaz, també reclama que l’Ajuntament impulsi una alternativa a Eurovegas que generi un impuls a l’economia productiva en l’àrea metropolitana.

El diputat al Parlament i cap de llista del PP a Tarragona a les eleccions del 25 de novembre, Rafael Luna, ha celebrat aquest divendres la decisió del plenari municipal de Barcelona, a instàncies del PP, de rebutjar el nom ‘Barcelona World’ per al macrocomplex turístic i d’oci previst al Tarragonès. «L’'Ajuntament barceloní ha posat seny davant dels actes centralistes i autoritaris del govern d’Artur Mas», ha apuntat. Luna ha recordat que «la marca ‘Costa Daurada’, i també la marca ‘Tarragona’, fa molts anys que treballen per fer-se un nom i començar a ser un referent turístic mundial, i no es podia tolerar que la Generalitat les fes desaparèixer de cop imposant un nom al territori que no li pertoca».

Segons Luna, el PP està compromès i defensa el projecte perquè és «molt bo» per a Tarragona, però considera que el nom ‘Barcelona World’ significava la liquidació definitiva de la marca ‘Costa Daurada’. El diputat tarragoní ha insistit que «el que ha de fer el govern de tots els catalans és vetllar per tot el territori, i el que ha de fer a Tarragona és apostar per la marca ‘Costa Daurada’ i oblidar el seu habitual centralisme».

L’Ajuntament de Barcelona també s’oposa al registre de la marca

La tinenta d’alcalde Sònia Recasens ha assegurat que el plenari no és l’òrgan que ha de decidir sobre l’ús de la marca, però ha recordat que el consistori ja s’ha oposat a la concessió davant el Registre de Patents i Marques, en què Barcelona World ha tramitat ja el registre de la marca.

La moció aprovada aquest divendres inclou també que el consistori barceloní promogui una alternativa a la pèrdua del projecte d’Eurovegas per a les comarques de l’àmbit metropolità. La moció ha comptat amb el suport del PP i del PSC, el rebuig d’ICV i l’abstenció de CiU i UxB.

Font: delcamp.cat
 

Pujar