Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 d'octubre de 2012

L'Ajuntament posa en marxa un pla d'ocupació per a persones amb vulnerabilitat social

L'Ajuntament posa en marxa un pla d'ocupació per a persones amb vulnerabilitat social

L'Ajuntament de Reus posarà en marxa el proper mes de novembre un pla d'ocupació concertat amb empreses de Reus per incentivar la contractació laboral de persones amb vulnerabilitat social. El programa va dirigit a aturats de llarga durada, amb fills menors de 16 anys al seu càrerc i que la unitat familiar no tingui cap tipus d'ingrés.

Aquest pla d'ocupació permetrà la contractació de trenta-cinc treballadors durant sis mesos en empreses de Reus. L'Ajuntament es farà càrrec del 25% dels costos salarials de la contractació. El 75% restant anirà a càrrec de l'empresa. Inicialment, el consistori destina 100.000 euros en aquest programa. En funció dels resultats i de la disponibilitat de pressupost, la xifra de beneficiaris podria créixer en un futur.

L'Ajuntament subvencionarà el 25% del salari mínim. Si l'empresa vol pagar més al treballador, el consistori no se'n farà càrrec. Aquest programa es durà a terme en empreses que en els últims tres mesos no hagin reduït la seva plantilla.

El procés de selecció de candidats el faran els Serveis Socials municipals i el Mas Carandell, seguint criteris tècnics de vulnerabilitat social i a partir de les bases de dades pròpies. La selecció definitiva la faran les pròpies empreses.

Aquest programa també té una vessant formativa. El consistori crearà una bossa de setanta-cinc persones, que es posarà a disposició de les empreses que s'adhereixin al programa perquè siguin aquestes les que facin la selecció final. Les 75 persones rebran una setmana de formació prèvia al Mas Carandell sobre habilitats de recerca de feina.

El nou programa s'inclou a les polítiques de promoció econòmica que el govern de Reus ha implantat en aquest mandat per contribuir a la dinamització econòmica i la generació d'ocupació.


Font: Reus Digital.
 

Pujar