Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 d'octubre de 2012

Alumnes sí, avions no

Alumnes sí, avions no

El Centre d'Estudis Superiors d'Aviació de Reus (CESDA) ha signat un acord amb la companyia de baix cost Vueling perquè els alumnes del centre formatiu puguin incorporar-se a la borsa de treball de l'empresa un cop finalitzada la seva formació. Tot i que no s'ha concretat el percentatge d'alumnes que hi tindran accés, Fernando Val -director de producció de la companyia catalana- ha matisat que en cap cas es tracta d'un contracte de pràctiques sinó que l'objectiu és incorporar els millors expedients a l'empresa que es troba en un procés d'expansió amb noves destinacions i avions. Tot i aquest conveni i l'interès per l'escola, Val també ha assegurat que Vueling no té intenció d'operar des de Reus.

Val ha constatat, durant la roda de premsa d'aquest dilluns a la tarda, que l'objectiu que es persegueix amb aquest conveni és incorporar perfils laborals diferents prèviament seleccionats per CESDA. De fet, així accediran directament a un procés de selecció obert per cobrir les places que es requeriran per l'expansió de les operacions de Vueling en els propers anys.

Els pilots finalment acceptats s'incorporaran a l'empresa amb les mateixes condicions contractuals establertes pel conveni col•lectiu pel conjunt dels pilots. Amb l'acord pioner signat aquest dilluns, es facilita l'accés a una primera oportunitat professional a alumnes amb un expedient "acadèmic excel•lent". Vueling compleix amb la seva voluntat de donar suport al desenvolupament de l'aviació espanyola des del "convenciment que aquest és un sector estratègic per al nostre país", ha assegurat Fernando Val.

Compàs d'espera amb Tarragona

De la seva banda, el director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha assegurat que des del Govern no tenen cap confirmació oficial que la ciutat de Tarragona redueixi a la meitat la seva aportació per la promoció de l'aeroport. S'espera que durant la propera taula estratègica de l'aeroport, programada per la primera setmana de desembre, pugui coneixes amb detall el posicionament i l'aposta de la ciutat envers l'Aeroport de Reus.

Un estudi situa el CESDA al capdavant del rànquing en les prop de 400 escoles d'aviació de 17 països a nivell europeu ocupant la tercera posició. A més, prop del 70% dels alumnes troben feina un cop acabada la seva formació al centre de Reus.
CESDA, adscrit a la Universitat Rovira i Virgili (URV), és l'únic centre de formació de pilots d'aviació comercial que disposa del grau universitari oficial, Grau de Pilot d'Aviació i Operacions Aèries. Té una ràtio molt reduïda d'alumnes per professor, amb una flota de 7 avions per a la instrucció en vol i també amb moderns simuladors per efectuar les pràctiques de vol a la cabina. CESDA va néixer el 2001 amb l'impuls del sector professional (Col•legi Oficial de Pilots de l'Aviació Comercial).

Font: delcamp.cat
 

Pujar