Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 d'octubre de 2012

el rector de la URV titlla d'"insuficient" el finançament de les universitats

el rector de la URV titlla d'

El Consell de Govern de la URV ha celebrat la seva primera reunió després de l'inici del curs 2012-13. Amb la posterior trobada amb els mitjans de comunicació, el rector de la universitat, Francesc Xavier Grau, ha alertat que la "ja es pot retallar més en el sistema universitari". Grau ha detallat que les transferències que fa la Generalitat a les universitats catalanes equival al 0,38% del PIB català, mentre les que fa l'Estat a les universitats espanyoles superen el 0,5% del PIB espanyol. Amb tot, aquestes xifres queden lluny del 0,8% de mitjana que es fa a nivell europeu. Per totes aquestes dades, Grau ha assegurat que el finançament públic a les universitats és "clarament insuficient".

El rector de la URV ha constatat que "cada país té la universitat que vol tenir i que la política de prioritats" és la que fa decidir quin percentatge es destina al món universitari. Grau ha defensat el paper de les universitats en el desenvolupament de cada país i ha insistit que és un dels pilars fonamentals per sortir de l'actual context econòmic.

En aquest marc de contenció econòmica i retallades, Grau ha recordat la tasca de contenció feta en els últims dos cursos que ha permès reduir en prop de 7 MEUR la despesa corrent i absorbir el gruix de la davallada pressupostària emesa per la Generalitat, uns 15 MEUR menys en els darrers anys. Tot i no haver acomidat a cap treballador de la URV, Grau ha admès que si hi hagués alguna reducció pressupostària addicional a les programades, aquesta sí condicionaria l'estabilitat pressupostària de la universitat del Camp de Tarragona i l'Ebre.

En una altre ordre de qüestions, el consell de Govern de la URV ha aprovat també per unanimitat donar suport a la resolució emesa pel Parlament el passat 27 de setembre perquè Catalunya pugui decidir el seu futur de forma lliure i col•lectiva. En aquest sentit, Grau ha defensat que si el país tingués les estructures pròpies d'Estat, segurament, es podria invertir el doble en la seva totalitat dels serveis públics.
Francesc Xavier Grau ha conclòs expressant públicament el seu desig que es faci un consulta popular i que el poble de Catalunya pugui expressar-se democràticament en relació al seu futur.

Caiguda d'estudiants de màster

En matèria pròpiament universitarìa, Grau ha detallat que de cara el curs 2012-13 s'ha produït un descens dels estudiants de màster. A l'altra costat de la balança, els estudiants de grau han augmentat en relació a les edicions anteriors.

Font: ACN.

Pujar