Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 d'octubre de 2012

Els hotels de la Costa Daurada preveuen una ocupació del 65% pel pont de Tots Sants

Els hotels de la Costa Daurada preveuen una ocupació del 65% pel pont de Tots Sants

Previsions d'ocupació desiguals per aquest pont de Tots Sants a les comarques tarragonines. L'associació hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda preveu una ocupació del 65%, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat, que va ser del 70%. Només obriran entre un 35% i un 40% dels 83 establiments associats. Aquest pont tradicionalment funciona a les comarques interiors, com la Terra Alta, on es preveu fer ple, amb el 100% de les places ocupades. L'altra cara de la moneda es troba al sud de la demarcació. L'ocupació a les cases rurals del delta de l'Ebre continua decreixent i podria caure enguany fins al 30%, una tendència que el sector atribueix a l'impacte de la crisi sobre les famílies.

Pessimisme a l'Ebre, optimisme a la Terra Alta i moderació a la Costa Daurada. Les expectatives són divergents a les zones turístiques tarragonines. A la Costa Daurada, hotels i càmpings confien mantenir les xifres de l'any passat. "Ara preveiem una ocupació del 65%, però potser remuntem 5 o 10 punts", ha declarat a l'ACN Xavier Roig, membre de la junta de l'associació hotelera.

La majoria de turistes que visiten la Costa Daurada per passar aquest pont són famílies catalanes i del sud de França, grups de joves i de la tercera edat. "Si el temps ens acompanya també podríem atraure catalans que visquin relativament a prop, fins a uns 150 quilòmetres de distància, i, amb aquestes reserves de darrera hora, assoliríem el nivell d'ocupació de l'any passat", constata Roig.

Malgrat que la Costa Daurada és un territori que viu del turisme de sol i platja, en aquestes dates promociona altres atractius com el parc PortAventura, tematitzat amb motiu de Halloween. "Els seus hotels registren més ocupació que la resta", assegura Roig. Passat aquest pont, la immensa majoria dels hotels i càmpings tancaran i es donarà pràcticament per finalitzada la temporada.

La presidenta de l'Associació de Càmpings del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i presidenta de la Federació Catalana de Càmpings, Berta Cabré, explica que, a diferència del públic majoritàriament familiar que acostuma a anar de càmping, els grups de joves que han decidit passar la nit de la castanyada suposaran un gruix important en ocupació de places per aquest pont -rondarà el 50%.

Segons Cabré, principalment hi ha dos grans grups de reserves pels dies 31 i 1 i les pròpies del cap de setmana -3 i 4 de novembre. Cabré també creu que les temperatures marcaran el gruix de les reserves que es puguin fer al llarg d'aquesta setmana. De fet, en el seu càmping la setmana passada es va registrar una baixada de gairebé deu graus que va desencadenar la marxa d'alguns clients abans del previst.

Font: ACN.
 

Pujar