Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

7 de novembre de 2012

Tarragona, una ciutat per a motocicletes

Tarragona, una ciutat per a motocicletes

Tarragona ha estat guardonada aquest matí com a ciutat més segura per circular en motocicleta. En l’acte, organitzat per la Unió Catalana d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UCEAC), també s’ha reconegut els municipis d’Oliana, el Pont de Suert i Tremp per haver sigut les localitats on s’han produïts menys accidents greus. Els guardons són un reconeixement del sector assegurador als esforços de les administracions locals per la promoció de la seguretat vial.

Per designar els premiats, s’ha realitzat un estudi sistemàtic de la sinistralitat greu a tot Catalunya, estudiant més de 38.000 accidents greus que s’han produït durant l’any 2010 i extraient la informació d’aquells territoris amb una millor relació entre la baixa probabilitat i l’escassa gravetat dels accidents.

El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, que ha recollit la distinció ha explicat: «Agraïm aquest reconeixement que sorgeix d’un estudi fet amb dades objectives i que ens confirma que anem en la bona direcció per fer de Tarragona una ciutat més segura.» En aquest sentit, Castillo ha afegit: «Es tracta d’un esforç col•lectiu i, per tant, el reconeixement també és col•lectiu, dels diferents departaments de l’Ajuntament i de la ciutadania, cada cop més conscienciada, des dels conductors de motos fins als col•legis que col•laboren en tasques d’educació vial, etc.» El tinent d’alcalde també ha destacat que «des d’aquest any comptem amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que ens marca les línies de treball per als propers anys per aconseguir una bona convivència i una major seguretat viària».

Des de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona es treballa per la reducció dels accidents i per aconseguir-ho s’han engegat línies de treball com la millora de les vies de trànsit de vehicles i vianants fomentant l’ús de tècniques de senyalització innovadores i respectuoses amb el medi ambient, com la renovació semafòrica amb tecnologia LED i els controls de l’afluència de trànsit. La Guàrdia Urbana també treballa diàriament en la prevenció i la seguretat al trànsit, prioritzant els controls de velocitat, d’alcoholèmia i de transport escolar. A més, el programa de protecció escolar reforça la seguretat viària a les hores d’entrada i sortida dels centres educatius de la ciutat.

Font: delcamp.cat
 

Pujar