Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

6 d'octubre de 2012

Rússia, capital Reus

Rússia, capital Reus

L'Ajuntament de Reus col·laborarà amb la Fundació Skolkovo, el centre d'innovació científic i tecnològic per al desenvolupament i la comercialització de tecnologies avançades més important de Rússia. Segons ha anunciat aquest dilluns l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la delegació reusenca al Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia ha establert els ponts de diàleg oficials per avançar en futures col·laboracions científiques i empresarials en els àmbits de la biomedicina i les tecnologies de la informació i la comunicació. Segons Pellicer, el projecte de col·laboració vol "establir a Reus la porta d'entrada al sud d'Europa del centre d'innovació més important de Rússia".

Pellicer ha deixat clar que "no parlem d'un projecte d'abast local" sinó "d'obrir la porta del sud d'Europa al centre d'innovació més important de Rússia". L'alcalde ha assegurat que "el compromís és ferm" i que l'aposta és articular tots els agents del territori -universitat, empreses i institucions- per definir l'oferta de col·laboració.

La regidora de l'àrea de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha explicat que l'Ajuntament de Reus es va sumar al Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia amb l'objectiu de captar noves inversions i obrir noves oportunitats de negoci per a Reus, i ha destacat que el consistori ja estava treballant en aquesta línia d'obrir noves vies empresarials amb Rússia.

De la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha assegurat que "s'han assolit els objectius marcats per aquest viatge a nivell territorial", ja que segons ha detallat s'han donat a conèixer els productes agroalimentaris del territori, així com el potencial empresarial, turístic i cultural que ens caracteritza, i s'ha treballat per incrementar el nombre de turistes russos.

La Fundació Skolkovo visitarà Reus en els propers mesos

En els pròxims mesos, representants de la Fundació Skolkovo visitaran Reus per conèixer personalment els recursos que s'ofereixen, com són el potencial d'innovació dels centres tecnològics i de l'Hospital Sant Joan, a més de la participació i la implicació de la universitat, les empreses i les institucions del territori. També els serveis i els equipaments municipals i els recursos culturals i turístics.

En aquest sentit, es presentarà l'oferta d'innovació científica, tecnològica i empresarial d'equipaments com el Tecnoparc, el CEPID, l'hospital, el clúster TIC, el Centre de Bioempreses, el CTNS o el palau de fires i congressos es complementa amb recursos atractius per al mercat rus com el patrimoni modernista, la cultura, el comerç o el sector vitivinícola.

La Fundació Skolkovo gestiona cinc clústers dels sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació; l'eficiència energètica; l'energia nuclear; la biomedicina; i l'espai i les telecomunicacions; i també ofereix una àmplia oferta formativa en l'àmbit empresarial.

Font: delcamp.cat
 

Pujar