Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de novembre de 2012

Repsol obté 1.706 MEUR de beneficis després de la nacionalització d'YPF

Repsol obté 1.706 MEUR de beneficis després de la nacionalització d'YPF

Repsol ha obtingut 1.706 milions de beneficis entre els mesos de gener i setembre d’aquest 2012 després que el govern d’Argentina nacionalitzés al maig la filial YPF, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La companyia hauria obtingut un resultat positiu del 4 % si no s’hagués tingut en compte l’efecte de valor dels inventaris. El tercer trimestre, la companyia va assolir un benefici net de 760 milions, un 36 % més que el 2011. El resultat d’explotació de l’àrea de l’upstream (exploració i producció) va créixer un 49 % per la millora de la producció i cinc nous descobriments i el downstream (refineria, màrqueting, gasos liquats del petroli, noves energies i química) es va veure afectat per disminució del negoci petroquímic i caiguda de vendes de carburants d’un 9 %.

Repsol destaca la seva «fortalesa» financera, sobretot després de la nacionalització d’YPF per part del govern argentí el passat mes de maig. Juntament amb el creixement de la seva àrea industrial, la companyia ha desenvolupat una política activa en la seva àrea financera i ha tancat els primers nous mesos d’aquest 2012 amb una reducció del deute de 1.857 milions, mentre que la liquiditat és de 8.415 milions.

Per àrees de negoci, l’upstream va reafirmar la tendència positiva d’altres exercicis, tant pels nous descobriments com pel major resultat d’explotació. De principi d’any fins ara, Repsol ha realitzat cinc nous descobriments d’hidrocarburs, entre els quals destaca Pao de Azúcar, a Brasil, un dels més importants del món. El resultat d’explotació de l’upstream va augmentar un 49,3 %, superant els 1.800 milions d’euros, gràcies sobretot a l’augment de la producció Líbia, Bolívia i els Estats Units i els preus de realització de cru i gas per sobre de l’evolució de les cotitzacions internacionals. El negoci de gas natural liquat (GNL) va incrementar el seu resultat un 54 %.

Per la seva banda, l’àrea del downstream es va veure afectada per la reducció de l’activitat del negoci petroquímic i la caiguda de les vendes de carburants a Espanya, que van acumular un descens de 9 % entre gener i setembre, i, positivament, per l’increment en el marge aportat per les refineries de Cartagena i Bilbao, les recents ampliacions de les quals van permetre una millora significativa del marge de la refineria. El downstream va ascendir a 893 milions d’euros, amb un descens del 16,9 %, respecte als nou primers mesos de l’any anterior.

Font: delcamp.cat
 

Pujar