Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

16 de novembre de 2012

L'AEQT torna a premiar els joves amb vocació científica

L'AEQT torna a premiar els joves amb vocació científica

L’Associació empresarial química de Tarragona (AEQT) i la Facultat de Química de la URV van lliurar els XIV Premis Recerca en Química. Els premis, patrocinats per lAEQT i organitzats per la Facultat, s’adrecen a estudiants de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat per fomentar la vocació investigadora i científica.

El jurat ha premiat els tres millors treballs d’una trentena que hi aspiraven. Així, Álvaro Domínguez, de l’IES Guindàvols (Lleida), ha rebut el primer premi pel treball “Molt de química! Diversos mètodes per determinar experimentalment la Constant d’Avogadro”.
El segon premi ha estat per a l’estudi “Antiàcids i antianèmics: l’acció de l’àcid clorhídric i del ferro en l’organisme”, presentat per Marina Sierra, del col•legi Sant Pau de Tarragona, i el tercer ha recaigut en el treball de Carlos Lázaro, del col•legi Turó de Constantí, titulat “El grafè i els seus derivats. Aproximació a les seves propietats.

El director general de l’AEQT, Ramon Fontboté; el president de la Comissió de comunicació de l’AEQT, Joan Maria Garcia Girona, i la vicepresidenta de la Facultat de Química, Yolanda Cesteros, van fer el lliurament dels premis als alumnes i als centres de secundària.

Els premis estan dotats amb 1.000 euros per l’alumne i 800 euros pel centre (1r premi); 600 euros per l’alumne i 400 euros pel centre (2n premi) i 300 euros per l’alumnes i 200 euros pel centre (3r premi).

En el decurs de l’acte el professor Jaume Massons va impartir la conferencia “L’efecte hivernacle”.

Font: Tarragona 21.
 

Pujar