Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 d'abril de 2012

El Port de Tarragona mou un 53,6% més de tones durant el febrer respecte el 2011

El Port de Tarragona mou un 53,6% més de tones durant el febrer respecte el 2011

En tràfic de productes sòlids la pujada ha estat del 20,1%. En aquest sector, el moviment de carbó ha augmentat un 32,1%. Pel que fa el moviment de pasta de paper segueix a l'alça i s'ha incrementat un 35,3% respecte el mateix període de l'any passat. El moviment d'importació i exportació de contenidors continua el seu creixement sostingut. En exportació, tenint en compte els mesos de gener i febrer, el Port de Tarragona ha augmentat un 10,48% respecte els mateixos mesos de l'any anterior, i en importació ha incrementat un destacat 32,2%.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat que l'increment de l'activitat en tots els segments "demostra que anem en la bona línia i que som atractius per a qualsevol tipus d'indústria" i s'ha mostrat confiat en "liderar a recuperació econòmica del territori. En aquest sentit, el repte és atraure grans navilieres procedents dels mercats asiàtics i "consolidar-nos com la nova porta del Mediterrani".

El port ressalta la necessitat de millorar les infraestructures de la zona portuària i disposar, a curt termini, de connexió amb l'ample europeu. "La connectivitat terrestre del Port de Tarragona amb els mercats és necessària per a què les empreses del territori estiguin connectades amb les grans xarxes ferroviàries europees i, per tant, afavorir el nivell de competitivitat, i potenciar el desenvolupament econòmic i social del territori", subratlla en un comunicat.
 

Pujar