Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

20 de novembre de 2012

El lliurament dels premis a la creació d'empreses clou la desena Jornada d'Emprenedoria

El lliurament dels premis a la creació d'empreses clou la desena Jornada d'Emprenedoria

El lliurament dels IX Premis Reus a la Creació d'Empreses ha posat punt i final a la X Jornada d'Emprenedoria celebrada aquest dimarts a Tecnoredessa i que ha comptat amb la presència de destacades personalitats en l'àmbit econòmic com el gurú Cristian Felber; Mònica Oriol, presidenta de Secot; Ramón Gatell, director comercial de MicroBank i Gerard Jara, de Candor-AGS, INC.

L'empresa Slab Sala d'Escalada ha estat guardonada amb el primer premi, gràcies a un projecte de rocòdrom, pioner a la demarcació, que ofereix 500 metres quadrats escalables. El segon, se l'ha emportat Pipipop, que comercialitza un producte nou perquè les dones puguin fer les seves necessitats fisiològiques urinàries en situacions de mobilitat reduïda. I el tercer premi ha estat per Qualitytest, una empresa que realitza certificacions de qualitat per a vehicles d'ocasió.

Felber i l'economia del bé comú

Una de les conferències més esperades ha estat la de l'economista i membre del moviment anti-globalització Attac, l'austríac Cristian Felber, qui s'ha fet famós arreu del món amb els seus postulats de l'economia del bé comú. Felber ha criticat amb duresa que l'objectiu econòmic actual sigui el creixement "desmesurat" del capital i no la consecució "d'unes necessitats humanes, el floreixement de les relacions, la pau, la democràcia i la seguretat social".

L'austríac creu que podríem tenir una economia més justa, en funció d'uns valors més humans que "ja són en tots nosaltres", i que cal "reivindicar" aquest paradigma des de la pròpia personalitat. D'aquí que Felber sigui un participant actiu dels moviments contra la globalització i hagi creat el Banc democràtic, fugint de l'objectiu especulador de la majoria d'aquestes entitats.

L'altra conferència destacada ha estat la de la presidenta estatal de Secot, Mónica Oriol, que ha participat en els actes commemoratius del cinquè aniversari de la delegació d'aquesta entitat a Reus. Oriol ha realitzat una conferència sota el títol 'Emprenedors amb vocació de ser empresaris', donant idees bàsiques sobre com iniciar un negoci i convertir-lo en rentable i eficient, a través d'un camp d'acció el més ampli possible, és a dir, internacional.

Font: Reus Digital.

Pujar