Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

21 de novembre de 2012

La caiguda de la demanda a Europa frena l'exportació de les empreses del Camp

La caiguda de la demanda a Europa frena l'exportació de les empreses del Camp

La Cambra de Comerç de Tarragona ha presentat aquest dimecres, 21 de novembre, l’informe de conjuntura econòmica del tercer trimestre del 2012. L’economista Joaquim Margalef, del Grup de Recerca, Indústria i Territori de la URV, ha assegurat que la caiguda de la demanda a Europa ha frenat l’activitat exportadora de les empreses del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Margalef ha afegit que el 12 % de les exportacions catalanes provenen d’empreses d’aquests dos territoris. Aquesta dada és tres punts inferior a la registrada en l’anterior trimestre. L’economista ha ratificat que les exportacions i el turisme continuen sent el motor econòmic de la demarcació.

L’informe trimestral, encarregat per les cambres de comerç de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa al Grup de Recerca d’Indústria i Territori de la URV, inclou també com ha evolucionat l’economia al territori en els darrers anys. L’estudi revela que el conjunt de les dues demarcacions ha perdut un 12 % dels autònoms des del 2007. Així mateix, des del 2008 s’ha desfet bona part del teixit empresarial. En terme quantitatius el nombre d’empreses ha disminuït un 8 %, el d’ocupats prop d’un 15 % i el de treballadors per empresa un 6 %.

Els efectes d’aquesta nova situació al territori són una disminució de les cotitzacions a la Seguretat Social del 19 % al 13,81 % al Camp de Tarragona. Finalment, els indicadors de la construcció situen una davallada del 50 %, al sector industrial entre un 15 % i un 20 % i al sector terciari entre un 5 % i un 10 %.

Optimisme de cara el 2013

La Cambra de Comerç de Tarragona ha fet constar que la previsió per al 2013 és «incerta» tot i que espera mantenir les xifres actuals. A banda de la internacionalització de les empreses catalanes i del pes econòmic que té el turisme al conjunt de la demarcació, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, ha posat en relleu l’excel•lent tasca feta pel Port de Tarragona en els darrers mesos i l’oportunitat que representa per al conjunt del territori el macrocomplex turístic Barcelona World, al costat de Port Aventura.

Font: delcamp.cat
 

Pujar