Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

22 de novembre de 2012

La Cambra de Reus demana la finestreta única empresarial

La Cambra de Reus demana la finestreta única empresarial

La Cambra de Comerç de Reus ha explicat en roda de premsa que considera urgent la creació d’una finestreta única empresarial gestionada en col•laboració amb l’Ajuntament de Reus. Ara fa dos anys la Cambra ja es va manifestar en aquest sentit per la necessitat de facilitar tots els tràmits a les empreses interessades a ubicar-se a la ciutat. La Cambra ja tramita a hores d’ara tots els permisos que depenen de la Generalitat, però no així els de l’Ajuntament, que es podrien incloure en la nova finestreta. La petició va entrar en la campanya política de les últimes eleccions municipals assumint-la en el seu programa electoral la majoria de formacions polítiques. De fet un cop iniciada la legislatura, i a petició del grup d’Ara Reus, l’octubre de 2011 es va aprovar una moció sobre aquest tema. Malgrat que ja ha passat més d’un any, l’Ajuntament de Reus encara no ha contactat amb la corporació per poder constituir el nou servei.

La Cambra ja fa 26 anys que atén els emprenedors en el seu servei de creació d’empreses, i genera més de 3.000 assessories, de les quals han sorgit moltes realitats fructíferes en l’àmbit empresarial. Fruit d’aquesta experiència, i de la relació constant amb empreses ja existents, la corporació considera indispensable la creació de la finestreta única vinculada amb la Cambra, en vista de la referència que la corporació ha generat a l’hora de vincular-se amb el teixit empresarial. Una evidència a què cal sumar l’Oficina de Gestió Empresarial que la Cambra té des del 2004 a la ciutat de Reus i que permet fer totes les gestions vinculades a l’administració autonòmica, fins ara més de 3.oo visites amb un total de 8.00 tràmits.

Precisament aquesta qüestió s’ha plantejat en el decurs de la signatura del conveni amb Foment Reus Empresarial per incorporar els associats de la patronal reusenca al Club Cambra. Els presidents de totes dues entitats —Isaac Sanromà i Joan Roig— han aprofitat l’oportunitat per demanar la creació d’aquesta finestreta que atengui les necessitats de les empreses i els emprenedors i que ho faci amb sensibilitat per la feina que, en aquest àmbit, ha realitzat fins ara la Cambra. «Tenim una llarga tradició d’assistència i suport als emprenedors en la creació d’empreses, que s’ha traduït en una gran facilitació de tots els tràmits per poder impulsar els seus negocis. Per això entenem que la Cambra està plenament facultada tècnicament i humanament per poder fer aquesta feina en col•laboració amb el consistori». Per Sanromà, en les actuals circumstàncies és necessari traslladar als possibles inversors la imatge d’una ciutat còmoda, on sigui fàcil instal•lar-s’hi. «I d’aquí el paper que poden jugar la Cambra o Foment a l’hora de confortar aquests desitjos i poder agilitar tota la paperassa necessària. No podem posar pals a les rodes als emprenedors, sinó tot el contrari. Han de trobar totes les facilitats per instal•lar-s’hi». Per la seva banda, el president de Foment, Joan Roig, ha manifestat la importància que pot acabar tenint aqueta finestreta «que fa anys que reclamen les empreses ja existents per poder ser àgils. I que poden esdevenir un instrument molt favorable pels emprenedors que vulguin obrir els seus negocis. Aquestes facilitats ajuden a millorar la competitivitat de les empreses que és , al cap i a la fi, el que més ens preocupa». Roig ha volgut destacar el paper de la Cambra en aquest àmbit: «És la casa gran de les empreses i la referència en aquest àmbit.»

Font: delcamp.cat
 

Pujar