Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 de novembre de 2012

Endesa inverteix 91.000 euros en el manteniment de la xarxa elèctrica

Endesa inverteix 91.000 euros en el manteniment de la xarxa elèctrica

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de millora de part de la xarxa de baixa tensió que discorre per zones boscoses de les comarques del Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès amb l’objectiu d’integrar la xarxa elèctrica al seu entorn natural. Alhora, el reforç de la xarxa permetrà millorar la qualitat del subministrament als clients de Tarragona. L’actuació ha consistit en la substitució de diversos trams de línies aèries de baixa tensió convencionals —que consten de tres cables paral•lels— per més de deu quilòmetres d’un nou sistema de xarxa trenada, cosa que representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, de manera que se’n redueix notablement el seu impacte visual.

L’actuació, que ha significat una inversió de gairebé 91.000 euros, forma part dels plans d’inversió de la companyia elèctrica a les comarques del Camp de Tarragona i en el manteniment de les instal•lacions per tal de reduir el risc d’incendi a les zones boscoses i garantir la qualitat del servei.
A través d’aquest canvi també es dota a aquestes zones esmentades d’una renovada xarxa de baixa tensió, molt més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, i s’eviten contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres elements externs.

De manera conjunta són 14 els municipis que surten beneficiats dels treballs de millora. A Tarragonès són Constantí, el Catllar, la Riera de Gaià, Tarragona, Torredembarra, Vespella de Gaià i Vila-seca; al Baix Penedès es tracta del Montmell i la Bisbal del Penedès; a l’Alt Camp, la Riba, el Pla de Manlleu i Querol, i, per últim, el municipi de Pontils, a la Conca de Barberà.

Font: delcamp.cat

Pujar