Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 d'abril de 2012

L'Ajuntament de Reus presenta precipitadament una taula de debat i participació per sortir de la crisi

L'Ajuntament de Reus presenta precipitadament una taula de debat i participació per sortir de la crisi

"Presentació precipitada". L'alcalde de Reus no s'ha amagat d'explicar que les recens declaracions del primer secretari del PSC a la ciutat de Reus, Francesc Vallès i la falta de coordinació amb ell, ha obligat al Govern de la ciutat a presentar avui precipitadament el fruit d'un treball que des de fa dos mesos l’àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus està realitzant i que havia de culminar amb una mesa de debat i participació per ajudar a sortir de la crisi a la ciutat de Reus. Aquesta mesa preveu obrir el debat sobre la situació a diversos agents de la ciutat i cercar propostes conjuntament amb la ciutadania. Ahir Vallès es va reunir amb la Cambra de Comerç i va demanar col·laboració a l'ens patronal per liderar una mesa d'aquestes característiques. (Ho podeu consultar a la dreta d'aquesta notícia, en un link a la informació que ahir es va publicar.)

El projecte que avui ha presentat Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Montserrat Vilella, titular de l’àrea de Benestar Social, i que s'ha anomenat 'Reus amunt', preveu la creació d'una mesa permanent formada per tots els partits polítics de la ciutat amb representació al Ple municipal que es reunirà periòdicament amb diversos agents socials i econòmics de la ciutat per valorar la situació que viu actualment la ciutat i poder proposar mesures d'ajuda a les persones amb més necessitats. La mesa permanent, en diverses sessions, convidarà a sindicats, patronal, Cambra de Comerç, Universitat Rovira i Virgili, Banc d'Aliments i altres per poder iniciar un procés de diagnosi de la ciutat.

La proposta original, com també ha recordat l'alcalde Pellicer, prové d'un prec que la Candidatura d'Unitat Popular va fer al Ple de la ciutat el passat 7 d'octubre de l'any 2011 i que l'alcalde va acceptar. La proposta de Vilella serà presentada en una propera Junta de Portaveus i es buscarà consensuar el marc d'actuació, els temes a tractar i el calendari d'aquesta taula. Una de les primeres prioritats de la mesa presentada avui, ha explicat Vilella, serà actualitzar els indicadors de la ciutat per dibuixar la situació actual de la pobresa a la ciutat de Reus.

La mateixa Vilella ha explicat que s'ha intentat trobar un model idoni per evitar "la confrontació política i l'aprofitament d'aquest tema per rèdits electorals" i que per això el Govern ha tardat més en fer pública la proposta als mitjans de comunicació. Juntament amb Montserrat Vilella en la proposta també hi ha treballat Marc Arza, regidor d'Ocupació, ja que el Govern també busca que la mesa cerquin solucions en l'àmbit social però també en l'econòmic.

Font: delcamp.cat. Imatge: Reus Directe.

Pujar