Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

26 de novembre de 2012

La DOP Siurana estima superar la producció respecte de l'any passat

La DOP Siurana estima superar la producció respecte de l'any passat

La Denominació d’Origen Protegida Oli de Siurana estima una producció lleugerament superior a la de l’any passat, en què es van assolir les 4.300 tones. Tot i que no serà una collita rècord, el president del Consell Regulador, Francesc Prats, ha explicat que la qualitat de l’oli serà òptima. La collita va començar al final d’octubre i s’acabarà al gener. El repte del sector és poder vendre envasat el conjunt de la producció, ja que ara un 40 % del producte es ven a granel. Precisament, per promocionar el consum d’oli del territori, la ciutat de Tarragona acull aquest cap de setmana la XII Festa de l’Oli, en la qual prendran part una vintena d’entitats. Els preus es mantenen des de fa quatre anys.

El president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Francesc Prats, ha explicat que la collita podria augmentar lleugerament enguany, entre 200 i 400 tones més que la campanya anterior. És una estimació que es fa pel conjunt de les 42 empreses que en formen part de les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. Prats ha recordat que la DOP comprèn unes 12.000 hectàrees d’olivers i que aquest fet fa que en algunes zones l’augment pugui ser més destacat que a la resta.

El responsable del Consell Regulador ha avançat que es preveu que a la resta de l’Estat la collita sigui inferior a la d’altres campanyes i ha recordat que la producció de la DOP cobreix la tercera part de la producció del conjunt de Catalunya. Prats ha insistit que l’objectiu dels productors és poder vendre envasat el conjunt de la collita d’oli, ja que ara només n’envasen el 60 % i la resta es ven a granel. «És la manera de fer que el valor afegit arribi al productor i pugui continuar treballant els camps del nostre entorn», ha subratllat.

Prats ha explicat que la collita té una durada aproximada de tres mesos tot i que cada cop s’avança més per l’interès dels consumidors en l’oli més primerenc. «Un dels olis més apreciats és l’afruitat i verd, el de les olives que es troben en els primers estadis de maduració», ha explicat. El president del Consell Regulador ha recordat també que mantenen els preus des de fa quatre anys. Per exemple, una garrafa de cinc litres d’oli es ven a 22 euros.

Tarragona esdevé la capital de l’oli durant aquest cap de setmana

La Rambla Nova de Tarragona torna a acollir aquest cap de setmana —i ja en van dotze edicions— la Festa de l’Oli, que aplega una vintena d’entitats i cooperatives de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Siurana. La fira es posarà en marxa divendres, 30 de novembre, a la tarda, tota la jornada de dissabte i diumenge al matí, al tram de les Teresianes d’aquesta artèria de la ciutat. L’any passat s’hi van vendre 20.000 litres d’oli, i enguany els organitzadors aspiren a mantenir aquesta xifra.

Una de les novetats d’aquesta edició és que els 34 restaurants de la ciutat que s’apleguen sota el paraigua de l’associació Tarragona Gastronòmica inclouran a les seves cartes plats elaborats amb oli de la DOP Siurana i oferiran degustacions als clients. L’objectiu, segons un dels representants del col•lectiu, Juan Diego, és consolidar la cultura de l’oli entre la ciutadania i oferir un valor afegit als seus clients. Aquesta primera mostra gastronòmica s’oferirà entre el 29 de novembre i el 9 de desembre als restaurants de la capital.

Entre les activitats programades durant la fira destaca el tradicional esmorzar que tindrà lloc dissabte al matí entre les deu i les dotze. S’estima que se serviran unes 8.000 racions de pa amb tomaca, oli de Siurana i embotits a un preu de 2,5 euros el tiquet. D’altra banda, diumenge se sortejaran 100 litres d’oli repartits en tres lots entre totes les persones que adquireixin productes als estands de la fira. La consellera de Comerç, Patrícia Anton, ha destacat la importància de promocionar els productes de la terra i la gran expectació que genera aquest esdeveniment a la ciutat.

Font: delcamp.cat

Pujar