Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

27 de novembre de 2012

El Fòrum CEICS posa la primera pedra per un sistema de coneixement al sud de Catalunya

El Fòrum CEICS posa la primera pedra per un sistema de coneixement al sud de Catalunya

La cultura de la innovació, la motivació, els incentius, l'assumpció de riscos i la tolerància al fracàs. Aquests són alguns dels conceptes que s'han sentit durant les primeres sessions del Fòrum CEICS que enguany té per lema 'Innovació, prioritat per a tothom'. La primera jornada ha començat oferint als participants 'Una visió panoràmica sobre la innovació' en la que Xavier Ferràs, director de la Unitat d'Innovació, ACC10; Francisco Andrade, responsable del Projecte Hub d'Innovació Catalunya Sud i Agustí Segarra, director de la Càtedra Universitat-Empresa per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, han explicat què s'entén per innovació avui i quines són les tendències de futur. Han destacat la importància de concebre una bona idea i de saber com aplicar-la i han recordat que no totes les bones idees sorgeixen de grans institucions o empreses.
A aquesta visió general ha seguit una sessió sobre els actors i els sistemes d'innovació. Hi ha participat Joan Martí Estévez, gerent de dinamització de clústers de desenvolupament d'ACC10; Anna Izquierdo, directora d'KnOrbit; Josep Maria Gastó, gestor de valorització del projecte ARES Consolider i Ignasi Papell, Project Manager del CTNS. Han tractat de la necessitat de generar confiança per connectar-se a la innovació, d'establir projectes transformadors en base a reptes estratègics i de crear grups reduïts -cercant persones amb talent-, i de fomentar el treball en equip. Els ponents han coincidit en la importància de trobar bons aliats i de la col•laboració en innovació. Segons els experts, innovant es pot fallar, però el que cal és aprendre'n per tornar-ho a intentar.
A la sessió de la tarda s'han exposat 25 experiències innovadores. Representants d'àmbits molt diversos han parlat d'experiències innovadores en el sector públic, en l'empresa, en les PIMES o microempreses i en el tercer sector o en la política. Durant quinze minuts i distribuïts en cinc aules s'han donat a conèixer experiències que han portat a aquestes institucions a millorar en el seu sector.
La primera jornada ha acabat amb una sessió dedicada a la Innovació a la Universitat en la que s'ha fet una aproximació a les innovacions que vindran en educació superior i recerca. Hi han participat Cristina Escrigas, directora executiva de Global University Network for Innovation; Jakob Stotl, responsable del programa transversal d'Innovació i Emprenedoria de la Universitat d'Aalborg i Andrew Burford, professor de l'Imperial College. Segons han comentat les universitats, haurien d'esdevenir els principals actors d'un sistema d'innovació, per tal de fomentar la democratització del coneixement.
Font: Reus Digital.

Pujar