Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

28 de novembre de 2012

La cloenda del Fòrum CEICS defineix la innovació com "actuar de manera diferent i útil"

La cloenda del Fòrum CEICS defineix la innovació com

Dedicar temps a pensar, tenir prou criteri per saber que el que es fa serveix per alguna cosa i pensar en gran, però començar per allò petit. Són algunes de les claus de la innovació que Amnon Levav, el directiu de l'empresa Systematic Inventive e Thinking (SIT), ha destacat durant la conferència de clausura del Fòrum CEICS, el dimarts 27 de novembre. Després de dos dies de parlar d’innovació des de múltiples perspectives, Levav, conegut per impulsar una metodologia per fer que els empreses siguin més innovadores, ha definit el concepte innovació: “Pensar i actuar de manera diferent, útil i efectiva”.

Levav ha reconegut que la majoria de persones no innoven “per peresa” i considera que la peresa i el poc temps que es dedica a pensar, fan que sigui difícil innovar. El directiu creu que cal canviar la forma de pensar, tot i que comporti "un patiment" i afegeix que les tres motivacions a l'hora d'innovar són per necessitat, perquè està de moda i perque innovació significa llibertat.

“La crisis potser serà l’oportunitat per innovar perquè ja no es pot seguir amb el que s’estava fent abans", ha afirmat Levav en referència a Espanya, i ha remarcat que hi ha indrets on es té molt poca consciència sobre la innovació. Per ell, tenir bones idees no és suficient si no s’actua i considera que, al final, “el que defineix si una empresa és innovadora o no són les innovacions petites que es fan a diari”.

En l’acte de cloenda, el rector de la URV i president de l’Associació Pol del Coneixement Catalunya Sud, Francesc Xavier Grau ha avançat que el tercer Fòrum CEICS es dedicarà també a la innovació i que servirà “per donar forma a un espai d’innovació del sud de Catalunya”.

Grau ha recordat que, al territori, ja hi ha tots els elements per desenvolupar-ho –els agregats del CEICS- i que ara falta construir ponts sòlids “perquè les idees es duguin a la pràctica”. D’ara al proper Fòrum, hi ha el temps, diu, per poder configurar aquest espai d’innovació.

Font: Reus Digital.

Pujar