Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

30 de novembre de 2012

Pere Mata negociarà un nou conveni per salvar els 1.500 llocs de treball

Pere Mata negociarà un nou conveni per salvar els 1.500 llocs de treball

El conseller delegat del grup Pere Mata, Joan Amigó, ha anunciat aquest dijous que de cara al gener del 2013, s'haurà de negociar un nou conveni amb els sindicats de treballadors per salvar tots els llocs de treball. Segons Amigó, la retallada prevista pel pressupost del 2013 en matèria de salut afectarà un cop més i de manera important les aportacions que la Generalitat destina al centre de salut mental ubicat a Reus. Si és així, l'equip directiu ha dit que, per mantenir els llocs actuals de treball, els professionals hauran de treballar més hores i acceptar una reducció dels seus salaris. Amb tot, el conseller delegat ha agraït l'esforç dels treballadors per mantenir la qualitat assistencial.

Amigó ha detallat que la Generalitat ha reduït en 5 MEUR el pressupost destinat al grup Pere Mata en els darrers dos anys. Així, s'ha passat dels 95 MEUR del 2010 als 90 d'aquest 2012.

El conseller delegat ha dit que, tot i l'actual context, en aquests últims 24 mesos s'ha pogut mantenir l'estabilitat pressupostària del grup sanitari ja que no s'han cobert jubilacions, renovat contractes temporals i s'ha apostat per una important reducció del cost farmacèutic al conjunt dels centres. El grup Pere Mata dóna feina a prop de 1.500 persones de la comarca.

'El Bosc', residència personalitzada
Amigó ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la renovació total de la Residència 'El Bosc', amb 67 places per a persones amb un nivell de discapacitat intel•lectual greu i profund i trastorns generalitzats del desenvolupament i greus problemes conductuals que necessiten un alt grau de suport. Amb aquestes obres, s'ha pogut incorporar avenços tècnics destinats a millorar la qualitat de vida d'aquest col•lectiu, que fan de la Residència el Bosc "la més innovadora" del Grup Pere Mata.

Segons l'equip mèdic del centre, la residència 'El Bosc' simbolitza la "revolució assistencial" que s'està treballant des de fa temps al centre Villablanca i que consisteix en centrar l'atenció en la persona de forma individualitzada, i en la millora de la seva qualitat de vida més enllà de les tasques de cura i atenció bàsiques però també en aspectes assistencials amb la incorporació de múltiples activitats terapèutiques -amb animals, hipoteràpia, multisensorials, esportives, socials, musicoteràpia, tallers. Les obres han tingut una inversió de 2,5 MEUR i una durada de dos anys.

Font: delcamp.cat
 

Pujar