Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de desembre de 2012

Desànim a la demarcació davant unes xifres d'ocupació del pont que no superen el 50%

Desànim a la demarcació davant unes xifres d'ocupació del pont que no superen el 50%

Desànim a la demarcació de Tarragona, on les dades d'ocupació segueixen anant a la baixa. Les millors xifres s'han registrat a la costa, amb un 63%, tot i que la majoria d'hotels estan tancats. A les Terres de l'Ebre, s'ha assolit una mitja ocupació, amb un 40% al Delta de l'Ebre i millors xifres a comarques com la Terra Alta, on s'ha superat el 60%. L'inici de la temporada de la neu no ha ajudat les cases de pagès que mantenen, però, que aquesta tendència, que es ve arrossegant des de fa més d'un any, és sobretot conseqüència de la crisi econòmica. Al Delta, el turisme rural estudia noves estratègies que puguin reactivar el sector de cara la primavera de l'any vinent.

La tardor havia començat amb diferents perspectives turístiques, depenent de la zona de la demarcació de Tarragona. Algunes comarques de l'interior, com la Terra Alta, havien aconseguit omplir els establiments turístics els últims ponts però sembla que, amb l'arribada de la neu als Pirineus, aquelles bones xifres s'han convertit en miratges. A les Terres de l'Ebre l'ocupació no ha superat el 50%, amb un 40% al Delta de l'Ebre i poc més del 60% a la Terra Alta. Lola Gómez, portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), ha assegurat que desànim és generalitzat.

"La gent està desanimada i de cara a la primavera mirarem de fer alguna acció puntual o coordinar-nos amb els grans proveïdors del territori, com arrossaires", ha apuntat Gómez. Malgrat es busca des de fa temps la causa d'aquesta tendència negativa per poder aportar solucions, el sector està sent fortament castigat.

Aquest Pont de la Puríssima, ha estat gràcies a les reserves d'última hora i durant el cap de setmana que han millorat les primeres previsions. Malgrat això, Gómez lamenta que la duració de les pernoctacions sigiu cada vegada menor, en molts casos, d'una sola nit. "Havia de ser un pont llarg però no ho ha estat", ha apuntat. Des d'Aturebre, insisteixen que és la crisi econòmica la que ha colpejat més el sector al territori, independentment de l'estrena de la temporada de neu als Pirineus que els hauria pogut restar clientela.

Optimisme a la costa

A la Costa Daurada, la quinzena d'hotels que segueixen oberts, un 25% menys que altres anys, han assolit un 63% d'ocupació. El tresorer de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, ha destacat que la diferència principal en nombre d'hotels oberts que l'any anterior, es deu al programa de l'Imserso que no s'ha dut a terme a la Costa Daurada central i degut a que la demanda de la gent gran durant la setmana no han estat la esperada.

Des de l'Associació han volgut llençar un missatge d'optimisme, esperant que la situació no vagi a pitjor. En canvi, el nombre de pernoctacions segueix a la baixa i no supera les tres nits. El turisme familiar i de proximitat segueix sent el que més escull aquest territori.

Font: ACN.

Pujar