Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

17 de desembre de 2012

Sanromà reclama la creació d'un "veritable lobby" per impulsar l'Aeroport de Reus

Sanromà reclama la creació d'un

Arriba el Nadal i els principals actors del panorama econòmic, polític i social fan la seva particular carta als reis. Aquest dilluns ha estat el torn de la Cambra de Comerç de Reus, que ha reclamat la creació un "veritable lobby" per impulsar l'Aeroport de Reus més enllà dels vols comercials, a través d'un clúster d'indústries i transports de mercaderies. "El consorci de promoció actual no va més enllà de gestionar els diners que donem a Ryanair", ha assenyalat el president de la corporació reusenca, Isaac Sanromà, qui també s'ha mostrat sorprès perquè totes les reunions d'aquest ens es facin a la delegació de la Generalitat a Tarragona. "Reus ha de recuperar protagonisme", ha afegit Sanromà, per després recalcar que "ningú entendria que les reunions sobre el Port de Tarragona es fessin a una altra ciutat".

Des de la Cambra s'insisteix en la redacció d'un pla integral sobre l'Aeroport de Reus, "un equipament infrautilitzat que podria aportar més valor afegit", ha indicat Sanromà, qui s'ha queixat, sense voler entrar en polèmiques, que les reunions del consorci s'hagin deixat de fer a la ciutat, per anar a Tarragona. Tot i reconèixer la tasca d'aquest ens, Sanromà opina que cal anar més enllà de fer de comercials per portar aerolínies, i atraure també la implantació d'indústries del transport i les mercaderies. "Per exemple, fa poc una empresa que fabricava helicòpters se n'ha anat a Igualada, quan podria haver vingut perfectament aquí", ha subrallat.

Un altre dels objectius fixats per la Cambra, per aquest 2013, és la creació definitiva de la finestretat única. Tot i les pressions efectuades fa unes setmanes per Isaac Sanromà, de moment, des de l'Ajuntament, no s'ha donat el pas polític suficient per instaurar aquest nou sistema. Des de la Cambra destaquen que els "mitjans tècnics ja els tenim i que només cal donar el pas" i asseguren que això donaria a la ciutat una millor imatge de cara als emprenedors. De fet, segons ha explicat Sanromà, durant els últims tres mesos s'han triplicat les consultes de la Cambra per a la creació de noves empreses.

El tercer i quart desig de Sanromà per a l'any que ve són la consolidació del Club Cambra, que ja te 1.300 afiliats en sis mesos, i l'impuls d'una taula de comerç per veure cap a on s'ha d'obrir aquest sector en els pròxims cinc o deu anys. "Hem d'analitzar els perfils i necessitats dels compardors i turistes i treballar amb l'horitzó del Barcelona World", ha afirmat Sanromà, qui creu que s'ha d'establir un debat sobre els horaris comercials, els aparcaments o les zones d'excel•lència comercial, entre d'altres qüestions.

El conveni amb l'Ajuntament va 'lent' però 'arribarà a bon port'

Isaac Sanromà ha detallat que el conveni de col•laboració amb l'Ajuntament de Reus, que ha de substituir el consorci existent fins al març passat: "Va més lent del que voldríem, però estem segurs que arribarà a bon port". Aquest acord ha de permeter una major promoció d'esdeveniments com la Reus, viu el vi, la Ganxet Pintxo o la Reus Beer Festival. També en clau municipal, el president de la Cambra s'ha lamentat dels 50 milions d'euros de deute a proveïdors del consistori i el termini de pagament de les factures i ha reconegut que la qüestió és difícil de solucionar amb l'actual situació financera.

Nova iniciativa de debat: Tribuna Cambra

La Cambra de Comerç posarà en marxa una nova iniciativa de debat econòmic, sota el nom de Tribuna Cambra. Serà un espai d'anàlisi, que vol aplegar les principals empreses de la demarcació, a través d'un ponent expert en la matèria. La primera sessió se celebrarà aquest dimecres 19 de desembre, girarà al voltant de la internacionalització de les empreses i comptarà amb la presència de Miquel Torres, president de l'empresa de vins Torres.

Font: Reus Digital.

Pujar