Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de desembre de 2012

L'assemblea Aturem BCN World té "confiança zero" en el projecte

L'assemblea Aturem BCN World té

L’assemblea Aturem Barcelona Word s’ha presentat davant els mitjans de comunicació per fer pública la seva oposició al macroprojecte turístic i hoteler ubicat al costat de Port Aventura. Una de les portaveus de l’assemblea, Mar Grau, ha demanat que hi hagi «molta més transparència, debat i informació» sobre el projecte que ha de generar prop de 20.000 llocs de feina de manera directa i uns 20.000 més de manera indirecta. De fet, Grau ha posat en dubte la qualitat i les condicions laborals d’aquestes ofertes laborals. A més, l’assemblea ha criticat que el macrocomplex afecti zones ambientals protegides de Vila-seca. Per aquests motius han assegurat tenir «confiança zero» en el projecte.

La platja Llarga de Salou ha sigut l’espai elegit aquest dimecres, 19 de desembre, al migdia, pels membres de l’assemblea per detallar la seva oposició frontal al projecte. A banda dels dubtes quant a la qualitat i les condicions laborals, Grau també ha lamentat que s’hagi tornat al «model continuista basat en la cultura del totxo i la massificació turística» impulsada pel grup Veremonte d’Enrique Bañuelos.

En clau econòmica, l’assemblea ha assegurat que cal tenir més informació sobre l’afectació que tindrà sobre el petit comerç local de Salou i quin serà l’impacte ambiental a la zona. Per aquest conjunt de motius, han anunciat que la seva agenda passa per presentar l’assemblea Aturem BCN World als diversos municipis implicats en el projecte, poder reunir-se amb els màxims representants del territori i el teixit empresarial, i «obrir un debat de consens per conèixer-ne els detalls i poder-ne parlar».

Afectades zones ambientals protegides

Un dels membres de l’assemblea, Joan Pons, ha lamentat que el projecte del BCN World afecti zones ambientals protegides com la Sèquia Major de Vila-seca i vulneri l’actual Llei de costes amb l’exclusivitat d’una zona de la platja de Salou per als clients del macrocomplex. «Això és una mostra més de la falta de respecte ambiental i de la voluntat de trinxar el territori», ha conclòs Pons. Per tant, des de l’assemblea s’ha insistit que cal tenir, també, més informació ambiental i conèixer els recursos hídrics que necessitarà el complex per al seu abastament.

Font: delcamp.cat
 

Pujar