Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 de desembre de 2012

Al maig Reus serà la capital mundial de la dieta mediterrània

Al maig Reus serà la capital mundial de la dieta mediterrània

Fira Reus acollirà el pròxim mes de maig el World Forum for Nutrition Research Conference, un congrés en què uns 500 experts en la dieta mediterrània arribats de diverses parts del món,aportaran els seus coneixements i novetats sobre els beneficis saludables d’aquest menjar. El congrés, programat pels dies 20 i 21 de maig, oferirà una visió global de les investigacions més recents com també altres novetats en aspectes socials i culturals. El doctor Jordi Salas, catedràtic de la URV, ha explicat que la cita servirà per conèixer també els resultats finals de l’estudi Predimed, que avalua els efectes de la dieta mediterrània suplementada amb fruits secs i oli d’oliva per prevenir les malalties cardiovasculars.

L’estudi Predimed ha fet seguiment a prop de 7.500 persones durant vuit anys per avaluar com els efectes d’aquesta dieta —completada amb fruits secs i oli d’oliva— incideix en les malalties cardiovasculars. Un total de 873 persones que han participat en aquest estudi són del Camp de Tarragona.

Salas ha explicat que, entre altres temàtiques i conferències, també es posarà damunt de la taula la capacitat que té la dieta mediterrània per ajudar a regular els nivells de sucre en persones diabètiques i com el consum de vegetals pot evitar i prevenir l’aparició del càncer. Un dels temes que despertaran l’interès dels assistents, segons Salas, serà sobre els beneficis de menjar peix —pels alts nivells de mercuri que alguns tenen— i de fregir o no fregir els aliments. El catedràtic i metge de l’Hospital Sant Joan de Reus ha assegurat que la cita serà un esdeveniment amb un «alt rigor científic i en què la interacció amb els investigadors potenciarà encara més l’intercanvi creatiu d’idees i projectes».

Amb aquesta cita, Reus es convertirà durant dos dies amb la capital de mundial de la dieta mediterrània. El fòrum està coorganitzat per la Fundación Iberoamericana de Nutrición (FINUT), la International Nut and Dried Fruit Foundation, la International Union of Nutritional Sciencies, la Mediterranean Nut Fundation i la Federació Espanyola de Societats Científiques d’Alimentació Nutrició i Dietètica (FESNAD).

En el marc d’aquest congrés de caràcter mundial, el dia 20 de maig també s’inaugurarà la seu mundial dels fruits secs ubicada a Mas Barrufet de Reus.

Font: delcamp.cat
 

Pujar