Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de gener de 2013

Repsol, a 45 quilòmetres de la costa

Repsol, a 45 quilòmetres de la costa

Repsol compta amb una plataforma, anomenada Casablanca, a 52 quilòmetres de Tarragona i elevada 75 metres sobre el nivell del mar. Aquesta plataforma extreu una part de cru al Complex sobre una làmina d'aigua de 161 metres de profunditat. En total, extreu al voltant de 2.000 barrils de cru diaris. A banda del pou, també està connectada a altres plataformes batejades amb nom de peix, que són Boquerón, Rodaballo, Chipirón, Barracuda i Salmonete.

Les seves instal•lacions estan dividides en tres parts. En primer lloc hi ha la plataforma fixa, construïda a una profunditat de 161 metres. Una altra de les parts són els pous submarins, connectats a la plataforma i controlats per control remot; i l'oleoducte que transporta el cru des del mar a la terminal de la costa, per la seva posterior distribució al Complex.

Per altra banda, el Pantalà, el terminal marítim de Repsol de quasi 9.000 metres quadrats de superfície, compta amb cinc fronts d'atracament per la descàrrega de vaixells de fins a 100.000 tones. A banda d'això, aquest terminal consta d'una monoboia a tres quilòmetres de la costa on els petroliers poden descarregar el seu contingut. Així, la plataforma Casablanca s'encarrega d'un primer filtrat de cru, i després l'envia a la refineria de Tarragona per un oleoducte subterrani.

Dos nous pous al Delta de l'Ebre

Aquest mes de novembre passat, Repsol va posar en marxa els dos nous pous al Delta de l'Ebre, batejats com a Lubina i Montanazo. La companyia detalla que el rendiment dels pous, de 3.000 barrils de cru diaris cadascun, compleix les expectatives previstes i ha fet més que triplicar la producció de Repsol a la zona.

Aquests dos pous i els tres que la petroliera ja tenia a la costa del Delta estan connectats a la plataforma Casablanca. Des del 2011, l'empresa ja ha invertit a la plataforma 50 milions d'euros en millores per evitar fuites. Com a projecte innovador, la companyia experimenta a Casablanca amb un software pioner al món, desenvolupat al seu centre tecnològic, que permet detectar vessaments al mar, a partir de càmeres infraroges i un radar.

A més, té una petita planta de tractament de les aigües residuals, que es depuren per tornar-les al mar a quaranta metres de profunditat, un vaixell de vigilància permament amb barreres i un robot de neteja anti-contaminant.

Aquest reportatge rep la col•laboració de Repsol

Font: Reus Digital.

Pujar