Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

17 d'abril de 2012

La indústria química de Tarragona és la que té l'índex d'accidentalitat més baix a l'Estat

La indústria química de Tarragona és la que té l'índex d'accidentalitat més baix a l'Estat

La indústria química de Tarragona és la que té l'índex d'accidentalitat laboral més baix al conjunt de l'Estat espanyol amb una mitjana de dos accidents per cada milió d'hores treballades. Es tracta de xifres equiparables a nivell europeu. Així ho ha assegurat el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Joan Pedrerol, durant la presentació dels quatre nous vehicles que se sumaran al servei d'emergències dels Parcs Químics de Seguretat Nord i Sud del territori. Es tracta de dues ambulàncies i dues furgonetes de suport per al rescat.

Els Parcs de Seguretat funcionen des de l'any 2001 i ara l'AEQT incrementa els seus efectius amb aquests quatre nous vehicles que se sumen als cinc camions de bombers i els tres vehicles lleugers ja existents. Joan Pedrerol ha destacat que es tracta d'equips "especialitzats i molt avançats". I és que el president de l'Associació Empresarial Química ha remarcat que les instal·lacions de les indústries químiques són força complexes. Ha posat com a exemple el fet que es produeixi un accident laboral a dalt d'una plataforma a la qual només s'hi pot accedir mitjançant una escala vertical. Les furgonetes de suport per al rescat estan dotades amb arnesos i amb una llitera que immobilitza completament la persona afectada.

L'evolució d'accidentalitat laboral a la indústria química tarragonina ha anat a la baixa durant la darrera dècada, passant d'entre deu i quinze accidents per cada milió d'hores treballades a dos. Sigui com sigui, Pedrerol desitja que els nous equips de seguretat "envelleixin sense necessitat de fer-los servir".
 

Font: delcamp.cat 

Pujar