Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de gener de 2013

Un innovador sistema a demanda donarà servei de bus urbà al Mas Carpa (Reus)

Un innovador sistema a demanda donarà servei de bus urbà al Mas Carpa (Reus)

Reus Transport engega un pla pilot al Mas Carpa que permet oferir un servei de bus a demanda a un cost reduït. El sistema de comunicació que incorpora la parada de la urbanització posa en contacte l’usuari que vol agafar el bus amb el Centre de Control Central i de Reus Transport i Amersam, des d’on s’avisa el conductor de la línia 50 perquè en sortir de l’Aeroport s’aturi també al Mas Carpa. Per evitar un mal ús del servei, que s'iniciarà el proper 14 de gener, l’usuari s’haurà d’identificar en el moment de fer la trucada des de la parada. El govern municipal diu així solucionar les peticions dels veïns que necessiten l'autobús per anar al centre de la ciutat.

Des del mateix monòlit, els veïns que vulguin agafar l’autobús per desplaçar-se fins al centre de la ciutat hauran de pitjar un botó per avisar deu minuts abans de l’hora prevista de pas perquè el bus de la línia 50 –la de l’Aeroport– s’aturi al Mas Carpa. De tornada, el viatger ha d’avisar al conductor de l’autobús perquè també hi pari.

Aquest sistema pioner de transport a demanda està pensat per parades o barris amb pocs usuaris i permet ampliar el servei a un cost reduït, optimitzant els recursos d’una línia regular, en aquest cas, la que uneix l’Aeroport amb el centre de la ciutat. La línia 50 presta el servei des de les 8 del matí a les 8 del vespre, aproximadament. De maig a setembre, l’horari s’amplia fins a les 11 de la nit.

La presidenta del Grup Econòmic, Alícia Alegret, destaca que aquesta iniciativa s’ha fet d’acord amb els veïns, que havien sol•licitat poder disposar del servei de transport municipal: "El sistema de transport a demanda ens permet oferir el servei a un cost mínim i esperem haver trobat la solució definitiva per prestar el servei de transport urbà a la urbanització Mas Carpa".

Alegret ha indicat que si l'experiència és satisfactòria es podria estendre a d'altres zones de la ciutat on hi ha pooca demanda i ha subrallat que aquesta s'inclou dins de l'idea d'smart city, que pretén millorar la vida de les ciutats mitjançant les noves tecnologies.

Font: Reus Digital.

Pujar