Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

9 de genere de 2013

El consell d'administració de Tecnoparc aprova la venda de l'edifici Cepid

El consell d'administració de Tecnoparc aprova la venda de l'edifici Cepid

La venda d'actius per necessitats de tresoreria continua a l'Ajuntament de Reus. El consell d'administració de Tecnoparc va aprovar el passat mes de desembre posar a la venda l'edifici del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (Cepid), segons ha avançat NW Revista de Reus i han confirmat fonts municipals. Aquesta és una mesura que ja havia explicat el govern quan va convertir la societat en pública i que ara es concreta per poder fer front al pagament de proveïdors i obtenir recursos econòmics. En funció del preu final de venda, els anteriors socis privats rebrien una compensació, tot i que aquesta no seria significativa.

La posada en venda de l'edifici del Cepid no afectarà les empreses que tenen ocupat els espais a canvi d'un lloguer, segons informen fonts municipals, que no han volgut donar més informació sobre el procés d'aquesta operació -si es farà concurs públic o no-, el preu i les negociacions amb els possibles compradors. La venda es troba ara en una fase inicial i es fa per poder fer front al deute a proveïdors per la construcció del propi edifici. De fet, el passat mes d'abril, Reusdigital desvetllava que Tecnoparc devia 800.000 euros a la UTE Pai-Bergadà i a l'empresa d'instal•lacions Sogessa.

Les fonts municipals consultades asseguren que s'han anat pagant els proveïdors, tot i que no han pogut confirmar la quantitat actual del deute. D'altra banda, cal tenir en compte que la venda de l'edifici suposaria una compensació per a Recine, anterior soci privat que havia aportat 370.000 euros per a la seva construcció. No obstant, segons ha pogut saber Reusdigital, aquesta quantitat seria mínima i, per exemple, amb una venda de sis milions d'euros seria pràcticament zero.

Des de l'Ajuntament no es vol fer cap tipus d'especulació sobre el preu que pot tenir l'edifici. Quan es va projectar tenia un cost de 14 milions d'euros, que finalment es va quedar en 10. La valoració, però, s'ha de reduir perquè el futur propietari s'haurà de fer càrrec d'uns lloguers econòmics per a les empreses tecnològiques que no cobreixen el mateniment total de l'espai. A hores d'ara, l'Ajuntament cobreix la diferència i, a canvi, s'assegura que hi hagi unes empreses d'alt valor afegit a la ciutat, amb les possibilitats de feina que donen.

L'Ajuntament de Reus va impulsar l'any passat un procés d'absorció de Tecnoparc per part de Gupsa, que significava la conversió de la societat en municipal. Es pretenia així que el principal actiu, l'edifici, fos públic i que donés alguna rendibilitat a les malmeses arques del consistori. Els socis privats (Recine, Cambra de Comerç, Cepta, Dream Reus, Pimec i Foment Empresarial) i la URV van donar suport a aquesta decisió política.

Font: Reus Digital.

Pujar