Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de gener de 2013

El pacte per repartir-se els impostos de Port Aventura altre cop a debat

El pacte per repartir-se els impostos de Port Aventura altre cop a debat

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat impugnar els pressupostos del Consorci Recreatiu Turístic (CRT) —l’òrgan que gestiona la fiscalitat que genera Port Aventura— aprovats el passat desembre per a aquest 2013. L’alcalde, Pere Granados, com també la resta de grups municipals han defensat la validesa i funció de l’òrgan, però han reiterat la necessitat de tenir una fiscalitat «més justa». El batlle ha destacat la fermesa de tot el consistori a l’hora de defensar els interessos de Salou, però ha carregat contra l’«immobilisme» de Vila-seca i del seu alcalde, Josep Poblet, per arribar a un nou acord. «Tots els intents d’arribar a un nou pacte han fracassat», ha dit Granados.

L’Ajuntament de Salou ha debatut aquest dilluns en sessió extraordinària un únic punt però d’importància cabdal per a les arques municipals i que porta cua des de l’inici del l’any passat com és la gestió de l’àmbit urbanístic, econòmic i fiscal que genera el complex temàtic de Port Aventura. Un cop acabat el ple, Granados ha insistit que la defensa dels interessos del municipi es fa amb el «ple convenciment de defensar allò que és just». El batlle ha dit que la «manca de voluntat» d’arribar a un nou acord fiscal, un cop acabat el primer contracte, ha sigut el detonant de la impugnació pressupostària un cop finalitzat el termini que tenia la comissió tècnica creada per assignar els percentatges econòmics que han de rebre cada un dels municipis implicats. Amb la impugnació per part del plenari, l’Ajuntament sol•licita a la Junta del Consorci que deixi sense efecte l’aprovació inicial dels comptes generals per a l’exercici 2013, ja que els titlla d’«il•legals», atès que vulnera l’acord del febrer de 2012.

«Seguim oberts al diàleg, però Salou ha fet un gran exercici de generositat que no ens deixa més marge que haver d’impugnar els comptes per a l’exercici del 2013», ha insistit l’alcalde. Si no hi ha un canvi d’actitud per part de Vila-seca, Granados ha assegurat que aquest dilluns comença un «llarg capítol d’impugnacions» per evitar que el CRT pugui decidir qualsevol gestió relacionada amb el municipi salouenc.

Vila-seca respon

D’altra banda, l’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat la proposta de prorrogar el termini de la comissió tècnica del CRT. Aquest acord s’ha adoptat després que el Departament d’Economia informés l’Alcaldia que s’havia demanat al president de la Comissió Paritària del CRT l’ampliació del termini de funcionament d’aquesta comissió tècnica per un període de dos mesos més.

A través d’un comunicat, Vila-seca ha dit que s’ha pres aquest acord amb el convenciment que cal treballar conjuntament amb la localitat veïna. «Totes les possibilitats per arribar a una entesa segueixen obertes tenint en compte que la mateixa Conselleria d’Economia —responsable de presidir el CRT— així ho ha demanat.» El consistori de Vila-seca ha exposat que «mai no es poden posar límits al diàleg i a l’entesa, sobretot si d’aquesta manera es garanteix l’interès general dels dos municipis i del conjunt del país». El comunicat emès també vol deixar molt clar que el municipi «mai no actuarà de manera precipitada i irreflexiva» i que sempre ha defensat l’interès mutu amb Salou, sobretot tenint en compte que les grans inversions turístiques dutes a terme en el marc del CRT han beneficiat les dues localitats. Vila-seca ha insistit que mai no ha tingut en el seu pensament paraules com «espoli, apoderament d’impostos o impugnacions», ja que pensa en els interessos comuns amb Salou, principal aliat de cara el futur.

Font: delcamp.cat

Pujar