Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 d'abril de 2012

Els enginyers tècnics de Tarragona reivindiquen la prioritat del Corredor del Mediterrani

Els enginyers tècnics de Tarragona reivindiquen la prioritat del Corredor del Mediterrani

Els col·legis d'enginyers tècnics tarragonins reivindiquen que el Corredor del Mediterrani sigui una prioritat pel govern espanyol. Així ho han escenificat els seus representants aquest dimecres, amb la signatura d'un manifest que també subscriuen la resta de col·legis dels territoris implicats pel pas d'aquesta infraestructura ferroviària. L'acte, que s'ha fet a Tarragona, ha comptat amb la presència dels representants dels diferents partits polítics del territori -amb l'excepció del PP- i del president del Port, que han coincidit en la necessitat d'impulsar el Corredor per garantir una sortida de les mercaderies en ample europeu a curt termini i vetllar per la competitivitat del teixit industrial.

De la mateixa manera que ja s'ha fet en altres províncies espanyoles per on ha de passar el Corredor del Mediterrani, i a l'espera que es faci a la resta de demarcacions catalanes per on transcorrerà la infraestructura, el gremi d'enginyers ha signat un manifest en el qual posen de relleu la importància d'aquest corredor pel desenvolupament de la indústria i el transport de mercaderies. "Les bones connexions amb els mercats potencials són fonamentals per al creixement de les empreses", ha insistit Felip Beltran, president a Tarragona del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Topografia.

Els representants dels 5.000 enginyers de Tarragona defensen que el territori acull el principal pol químic del sud d'Europa i un potent teixit industrial que necessita bones connexions per seguir creixent. "Les empreses depenen cada cop més de les exportacions i hem de facilitar als nostres empresaris que tinguin una connexió a curt termini amb els mercats internacionals", insisteixen. A més, han explicat que aquest acte d'unitat sense precedents podria tenir continuïtat en el temps amb la creació d'una Taula de l'Enginyeria Tècnica de Tarragona "per anar donant opinió i motivant a la societat en els temes que ocupen l'actualitat i que com a tècnics podem resoldre", segons han afirmat.

El gest dels enginyers tarragonins per la defensa del Corredor del Mediterrani ha rebut el suport de representants de CiU, el PSC, ERC i ICV al territori, i del president del Port de Tarragona, Josep Andreu. Des de CiU, el diputat Jordi Jané ha destacat que el Corredor del Mediterrani és una prioritat. "Ens hi va el futur de la indústria, les mercaderies i les exportacions", ha advertit. A més, Jané ha reclamat que, malgrat el context d'austeritat present, es prioritzin aquelles infraestructures que aportin un "retorn" al territori.

El diputat d'ERC, Sergi de los Rios, ha destacat que el Corredor és una inversió "necessària" i ha fet una crida a la unitat alhora de defensar l'impuls d'aquesta infraestructura. Des d'ICV-EUiA, Fran Cobos, també ha destacat la necessitat d'apostar pel ferrocarril com a sistema de transport més ecològic i sostenible. Per la seva banda, el regidor del PSC a l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés, ha lamentat -en referència al PP de Tarragona- que el consens en aquest sentit no sigui total.

Al seu torn, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha defensat un cop més la necessitat d'impulsar el 'tercer fil' com a solució provisional a curt termini per donar sortida a les mercaderies del Port en vies d'ample europeu.

Font: delcamp.cat

Pujar