Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

28 de gener de 2013

El turisme rus podria créixer amb la implantació d'una església ortodoxa a la Costa Daurada

El turisme rus podria créixer amb la implantació d'una església ortodoxa a la Costa Daurada

La Fundació Amics de Rússia està ultimant la implantació d'una església ortodoxa a la Costa Daurada. El nou centre, que seria el primer de Catalunya i el més gran de l'Estat, es convertiria en un espai per celebrar festejos religiosos i per practicar la fe ortodoxa, pensat sobretot per als visitants russos, el mercat turístic més emergent dels últims anys al territori. Segons les primeres estimacions de la Fundació, la implantació de l'església podria incrementar fins a un 10% el nombre de visitants que arriben a les costes de Tarragona des de Rússia. El centre de culte vol ser també un espai de difusió de la cultura russa. La seva ubicació es donarà a conèixer a finals del mes de març.
El conjunt de l'estat espanyol rep prop d'1,2 milions de turistes russos al llarg de l'any dels quals un 75% escullen la Costa Daurada. Segons dades de diferents observatoris, el turisme rus ha crescut de mitjana entre un 30 i un 40% en els darrers anys. El president de la Fundació Amics de Rússia, Octavi Sanromá, ha assegurat que amb la implantació d'un nou centre de culte ortodox al territori aquestes xifres es podrien arribar a duplicar.

Sanromá ha explicat que si aquest projecte tira endavant, l'església ortodoxa es convertiria en "la primera de Catalunya" i en la més important de tot l'estat espanyol superant en nombre de fidels les ja existents a Madrid i Marbella. Segons el projecte, l'església ocuparia un espai entre 2.600 i 3.000 metres quadrats amb un aforament per a 2.000 persones i estaria formada per cinc cúpules. Segons ha pogut saber l'ACN, es preveu una inversió de fons privats que podria estar entre els 3 i 6 milions d'euros.
Des de la Fundació ja han emprés converses amb l'Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) i aquesta mateixa setmana ja es van reunir també amb el consistori de Salou (Tarragonès). L'entitat triarà un d'aquests dos municipis per ubicar-hi l'església. La decisió es podria conèixer a la primavera. També queda per resoldre si el centre de culte comptarà amb un espai per als enterraments degut a que en la tradició ortodoxa s'acostuma a passar els últims dies de vida al país d'origen.

Els ajuntament disposats a col•laborar

Tant l'Ajuntament de Cambrils com el de Salou han expressat a l'ACN la seva voluntat d'atendre el president de l'entitat, conèixer amb detall el conjunt d'equipaments que acompanyarien l'església ortodoxa, així com col•laborar amb la comunitat russa que estiuegi a la zona de la Costa Daurada.

De moment, però, el plec de condicions que proposa la Fundació no encaixaria amb cap dels espais disponibles per a centres de culte de les poblacions. Entre les condicions que es demana des d'Amics de Rússia, tal com regula la pròpia església ortodoxa, el consistori elegit hauria de cedir gratuïtament un espai a l'entitat que, a més quedaria exempta de pagar l'IBI, com també fa l'església cristiana. Sanromá ha justificat la cessió dels espais i l'exempció dels tributs amb l'argument que el centre tindrà un gran impacte econòmic i turístic al municipi ja que serà un pol d'atracció per a tot el turisme rus que visiti Catalunya.

Sanromà ha afegit que a banda de l'església, l'objectiu és crear tot un conjunt d'equipaments dedicats a potenciar l'intercanvi cultural, i a la vegada ajudar a trencar amb l'estacionalitat del turisme rus que només visita la Costa Daurada durant els mesos d'estiu. La Fundació Amics de Rússia es basa en la promoció de la cultura russa a l'estat espanyol i parteix de l'objectiu d'estrènyer lligams entre tots dos països. L'entitat té seu a Salou (Tarragonès), tot i que la presència s'estén a tot l'Estat.

Font: ACN.

Pujar