Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

4 de febrer de 2013

L'atur s'apuja menys a Reus durant el gener però ja supera les 11.000 persones

L'atur s'apuja menys a Reus durant el gener però ja supera les 11.000 persones

La tendència negativa de l'atur a la demarcació de Tarragona no ho ha estat tant a Reus, malgrat que la ciutat supera, per primer cop, la xifra d'11.000 persones sense feina. Segons dades del Servei d'Ocupació de Catalunya, els desocupats a la capital del Baix Camp han crescut de 219 persones durant el mes de gener, passant de 10.803 a 11.022. En termes percentuals, significa una pujada de l'1,98%. Aquesta dada és inferior a la registrada a la demarcació de Tarragona, que ha tingut un creixement del 3,47% i de 2.664 persones; a Catalunya, amb un augment del 2,24%, i a Espanya, amb un increment del 2,65%. El PSC ho veu com un altre "fracàs" del govern municipal.

Des de gener de 2012, 499 reusencs s'han adherit a les llistes de desocupats, fet que significa una pujada interanual de 4,52%. La conjuntura econòmica general també afecta Reus, tot i que una mica menys que la demarcació de Tarragona, que pateix un increment anual del 4,98%. En canvi, la variació internaual a Catalunya és inferior, amb un 4,32%. En qualsevol cas, les xifres absolutes continuen sent dolentes a la ciutat.

Vallès critica la 'paràlisi' del govern municipal

El primer secretari del PSC, Francesc Vallès, ha aprofitat la publicació de les dades d'atur per continuar amb les seves crítiques respecte al govern municipal. "L'atur a Reus és inassumible i demostra el fracàs rotund de les polítiques d'ocupació d'aquest govern, que ha estat incapaç de crear les condicions perquè es generi un sol lloc de treball a la ciutat", ha assegurat. Vallès creu que CiU i PP es limiten a contemplar aquest drama "amb total passivitat, sense cap full de ruta, ni pla d'acció".

Els socialistes critiquen que davant "l'angoixa i desesperació" de molts reusencs, el govern "ha retallat dràsticament les partides relacionades amb els serveis socials, la formació ocupacional i la promoció econòmica". Per tot plegat, Vallès reclama que hi hagi una cimera urgent d'agents econòmics, polítics, socials i laborals, per tal de dissenyar unes polítiques de creació d'ocupació. El govern, segons el primer secretari, "està de braços creuats", així que si no ho fa, "ens hi posarem nosaltres", ha conclòs.

Font: Reus Digital.

Pujar