Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

18 d'abril de 2012

Una companyia russa de vols xàrter podria arribar a Reus aquest estiu

Una companyia russa de vols xàrter podria arribar a Reus aquest estiu

Créixer durant aquest any perquè el 2013 sigui l'any de consolidació i recuperació de l'activitat a nivells similars als de 2011 a l'Aeroport de Reus. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat la Taula Estratègica de promoció d'aquesta infraestructura, que s'ha reunit aquest dimecres a la Delegació del Govern a Tarragona. En aquest marc, el delegat Joaquim Nin ha avançat que es troben molt a prop de tancar un acord amb una companyia de Rússia perquè operi a Reus des d'aquest mateix estiu amb vols xàrter. L'acord es podria tancar al llarg del mes de maig.

No és la primera vegada que companyies russes volen des de l'Aeroport de Reus, ja que fa quatre anys ho van fer dues aerolínies. La importància d'aconseguir vols xàrter rau en el fet que el turisme rus va a l'alça a la Costa Daurada. L'any passat 325.000 russos van fer estada a Catalunya i, d'aquests, sis de cada deu van visitar les comarques tarragonines. A més, el sector turístic preveu per enguany un creixement del 30% del turisme rus.

La Generalitat treballava per assolir un acord amb aquesta companyia -no n'han desvetllat el nom- per l'any 2013, però el pol d'atracció en el qual s'ha convertit la Costa Daurada per a Rússia podria fer avançar-lo a enguany. A més, també hi ha la voluntat que altres companyies operin durant l'hivern. "Hem de buscar paquets turístics que ens permetin ser atractius durant la temporada d'hivern", ha destacat Nin. En aquests moments, s'està treballant amb mercats com el nòrdic o l'israelià, però sense oblidar-se de l'anglès i l'irlandès, que són els que més utilitzen l'Aeroport del territori.

Així, durant aquest 2012, entre els vols xàrter i els vols que ofereix l'aerolínia de baix cost Ryanair -unes 55 freqüències a l'estiu-, el govern preveu un volum de passatgers que podria arribar al milió. El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha apuntat que "la nostra obsessió, més enllà del nombre de vols, és que els avions no vagin buits. Busquem aquelles rutes que poden tenir rendibilitat pel territori i, en conseqüència, també per les companyies".

D'altra banda, durant la reunió de la Taula Estratègica s'ha donat a conèixer que Ryanair continuarà volant a l'hivern. Oferirà uns quaranta vols setmanals, tot i que encara no s'han fixat les destinacions. També s'han iniciat converses amb l'Ajuntament de Constantí per tal que entri a formar part d'aquesta Taula i se sumi als ajuntaments, govern, Diputació, cambres de comerç i sector turístic, que ja hi són presents.
 

Pujar