Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

8 de febrer de 2013

Pluja de reconeixements a les DO del Camp de Tarragona

Pluja de reconeixements a les DO del Camp  de Tarragona

La qualitat de molts dels vins que s’elaboren al Camp de Tarragona ha depassat fronteres ja fa temps. Com diu la dita: Qui bé sembra, bé recull!. I Això és el que estan fent aquests dies les DO del Camp de Tarragona, que estan aconseguint guardons nacionals i internacionals pels atributs dels seus vins.

La DO Penedès acaba de ser reconeguda en 2 estudis com a una de les 4 DO’s estatals més prestigiosa en diferents aspectes. El primer estudi, que ha estat realitzat per Cupatges, ha assenyalat a aquesta DO com una de les més conegudes i més ben valorades per la seva qualitat general en l’oferta dels seus vins. L’estudi s’ha basat en una enquesta sobre vins catalans a 50 periodistes internacionals especialitzats i a membres de la Federació Internacional de Periodistes i Escriptors del Vi i Espirituosos (FIJEV).

El segon estudi és un informe de mitjans titulat ‘La comunicació a la Industria del Vi’ i ha estat realitzat per Castro Galiana, una consultora experta en mitjans i comunicació empresarial. En aquest cas a l’estudi hi entren totes les DO’s de l’estat espanyol i s’analitza l’aparició de les diferents DO’s en premsa durant el 2012. Analitzats els resultats, la Denominació d’Origen Penedès segueix estant en les 4 primeres posicions, formant part de les que van ocupar més de la meitat de la informació i imatge sobre vins i cellers projectada durant el 2012 a la premsa de paper diària espanyola.
Des de la Do Penedès, el seu president, el Sr Josep Maria Albet, ha comentat que ‘aquests estudis reflecteixen que els vins Penedès s’estan reconeixent com a vins d’alta qualitat arreu del món, i són especialment bons si tenim en compte que el gruix de la inversió del departament de màrqueting i comunicació de la DO Penedès es concentra en el mercat català’.

La DO Priorat també ha estat guardonada recentment. En el seu cas els vins La Basseta 2010 i La Creueta d’Scala Dei 2010 han estat premiats amb 2 medalles d’Or al primer concurs Garnatxes del Món. A més, el Coma Vella 2008 de Viticultors Mas d’en Gil i Tosalet Vinyes Velles 2011 han obtingut sendes medalles de plata.
En aquest mateix concurs internacional celebrat a Perpinyà la DO Montsant també ha aconseguit posicionar les seves garnatxes entre les millors del món. En el seu cas els vins Cabrida 2010 del Celler de Capçanes, Furvus 2011 del celler Vinyes Domènech, Castell de Falset blanc 2010 i Ètim Verema Tardana 2011 de la Cooperativa Falset Marçà han estat guardonats amb Medalla de Plata.

Aquest premi, que ha organitzat el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR), ha comptat amb un jurat professional vingut de països com França, Espanya, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Anglaterra, Estats Units i Austràlia.

Pel que fa a la DO Tarragona, sis bodegues han obtingut la qualificació d’excel•lents en algun dels seus vins per la prestigiosa Guia Peñín d’enguany. De Muller de Reus i Vinyes del Terrer de Vilaseca són los bodegues que han aconseguit situar més vins entre la llista dels millor puntuats per aquesta guia. A més, també han superat els 90 punts i, per tant, són considerats com excel•lents, vins elaborats per l’Agrícola de Rodonyà, la Cooperativa de Montbrió, Vins Padró i Bodegues J.M. Bach i Fills.

La Guia Peñin, la guia de vins de referència que s’elabora anualment a Espanya, en aquesta ocasió ha situat 15 vins de la DO Tarragona en l’excel•lència. Aquestes puntuacions confirmen el gir absolut que els cellers de la DO Tarragona han realitzat en els últims anys superant, en el seu conjunt, les puntuacions assolides ara fa 10 anys.
Els vins de la DO Conca de Barberà també han rebut bones puntuacions en aquesta edició 2013 de la guia. Onze dels seus vins han superat els 90 punts i, per tant, a la guia es qualifiquen com a vins excel•lents.

Com ha passat en els últims anys el Grans Muralles de Bodegas Torres ha rebut la puntuació més elevada per a un vi de la Conca de Barberà. Val la pena destacar, però, la bona puntuació del Gatzara Trepat 2011 de Gatzara Vins, un vi fet amb trepat i per un celler que pertany al Viver de Barberà de la Conca. A més, aquest celler col•loca un altre vi entre els top de 90 punts: el Gatzara 2009 Criança amb 92 punts.

En definitiva, un conjunt de reconeixements que demostren que les DO del Camp de Tarragona estan treballant en el bon camí i que, a més, els valora el seu esforç i la seva feina diària per elaborar aquests vins de qualitat.

Font: Infocamp.

Pujar