Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

11 de febrer de 2013

l'acord a Frape Behr suposarà una reducció salarial de l'1,63% anual

l'acord a Frape Behr suposarà una reducció salarial de l'1,63% anual

La reducció salarial que l'empresa Frape Behr de Montblanc aplicarà a la plantilla arran l'acord assolit divendres amb els sindicats per garantir la viabilitat de l'activitat -que preveu 175 acomiadaments fins 2016- serà de l'1,63% anual per a cada treballador. Així ho han precisat els responsables de la Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya, que han valorat positivament el pla en la línia de permetre millorar la competitivitat de l'empresa, aconseguir l'adjudicació de nous productes i assegura l'estabilitat de la plantilla de 700 treballadors per als propers quatre anys. El sindicat ha valorat l'acord en el context de la situació de crisi, amb una gran incidència en el sector de l'automoció.

Així, en matèria salaria, CCOO destaca que s'ha aconseguit rebaixar àmpliament les intencions inicials de la direcció, que pretenia una reducció de costos laborals d'un 10 a un 15% entre el 2013 i el 2016. L'acord, que ha estat referendat per la plantilla, estableix l'aplicació de mesures de flexibilitat interna que han permès que la reducció salarial sigui només de l'1,63% del salari anual de cada treballador. A més a més, preveu que en cas que l'empresa aconsegueixi beneficis, aquests també revertiran sobre els treballadors per compensar l'esforç que han assumit per tal de ser més competitius.

"La representació dels treballadors i treballadores de Frape Behr ha fet un gran esforç de negociació per garantir la competitivitat de la fàbrica i ha aconseguit arrencar a l'empresa una millora de les condicions plantejades inicialment, per sobre del que estableix la reforma laboral, de manera que les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores resultin els menys afectades possibles", han assegurat.

Font: ACN. Imatge: Behr.

Pujar