Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

16 de febrer de 2013

4.810 reusencs es troben a l'atur i no cobren cap prestació

4.810 reusencs es troben a l'atur i no cobren cap prestació

Les dades oficials lliurades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ja revelen una diagnosi força negativa de l'atur a Reus, que se situa en 11.022 persones, a 31 de gener de 2013. No obstant, resulta encara més greu que 4.810 reusencs estiguin apuntats a les llistes de desocupats i no cobrin cap prestació, bé perquè no tenen dret o se'ls ha esgotat, segons ha explicat el regidor d'Empresa i Ocupació, Marc Arza, arran d'una pregunta formulada pel PSC en el plenari d'aquest divendres. També és alarmant que l'atur de llarga durada hagi pujat un 12,84% des del passat juliol o que hi puguin haver unes dues mil famílies reusenques sense cap ingrés, segons els càlculs fets a partir de l'EPA del mes de desembre.


Malgrat que la sagnia de desocupats augmenta en menor medida que a la demarcació de Tarragona i Catalunya, Reus no s'escapa d'una situació global insostenible. Cada cop hi entra més gent a les oficines de l'atur i en surt menys. Així ho demostra la dada de 4.810 reusencs que es troben a l'atur i no cobren cap prestació. En termes absoluts, significa un 43,65% del total. Cal dir, però, que alguns d'aquests reusencs poden rebren d'altres ajudes socials de l'administració, com la familiar, segons ha explicat Marc Arza.

Pel que fa a l'atur de llarga durada, aquest ha augmentat considerablement en mig any, passant de 3.780 persones a 4.337, segons les dades facilitades pel SOC fins aquest mes de gener. El regidor d'Empesa i Ocupació també calcula que unes dues mil famílies reusenques no tenen cap ingrés, en base a les dades facilitades per l'Enquesta Activa d'Activitat (EPA), del mes de desembre, i que altres 3.500 tenen tots els membres a l'atur.

'Petites coses per lluitar contra una tendència general'

Arza ha reconegut que des de l'administració local es pot fer poca cosa per combatre la sagnia de l'atur: "El que podem fer són petites gotes contra una riuada que ens ve de cara". No obstant, el regidor ha volgut posar en valor el pla d'ocupació per a dotze persones engegat fa unes poques setmanes, les mesures per afavorir l'emprenedoria i l'autocupació, els cursos de formació del Mas Carandell "perquè uns quants encaixin millor en les demandes del mercat" o els plans d'ocupació amb empreses.

El regidor ha assegurat que fins la situació econòmica no es recuperi "no hi haurà una rebaixa dels aturats a Reus". No obstant, Arza preveu que la llista de desocupats disminueixi a partir de Setmana Santa i, especialment, a l'estiu, amb l'augment dels contractes temporals per al sector turístic.

El PSC reclama més recursos econòmics per als serveis a les persones

El portaveu socialista, Andreu Martín, ha qualificat de "dramàtica" la situació de molts reusencs que no cobren res i porten més d'un any a l'atur i ha acusat el govern de l'Estat "de deixar-los abandonats a la seva sort". Martín creu que les propostes en matèria d'ocupació que arriben des de Madrid i Barcelona "són mínimes i regressives, ja que cada cop hi ha més dificultats per poder cobrar ajudes".

En clau local, el socialista ha tornat a exigir al govern municipal que doti de més recursos econòmics "a aquells serveis destinats a les persones" i deixi de banda "aquesta mentalitat de beneficiència".


Font: ACN.
 

Pujar