Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

19 de febrer de 2013

L'arribada de creuers, clau en el creixement futur del Port

L'arribada de creuers, clau en el creixement futur del Port

La CEPTA i El Port de Tarragona han presentat aquest matí el número 99 de l’Observatori Empresarial editat per la confederació empresarial, que se centra en l’activitat del Port i les seves perspectives de futur.

En aquest Observatori es recull la importància estratègica del Port de diversificar-se i obrir-se a nous sectors de l’activitat econòmica, en especial el mercat dels creuers i mantenir la seva activitat industrial, i comptar amb infraestructures de comunicació i transport vitals com són l’A-27, el tercer fil i el Corredor Mediterrani, per assegurar el transport de mercaderies amb l’exterior.


Segons les primeres dades d’aquest 2012, el Port va tancar l’any passat amb un tràfic total de 33 milions de tones, el que suposa un 4% respecte a la mateixa xifra de l’any anterior i un volum de negoci de 54 MEUR. Segons el president de CEPTA, J.Antoni Belmonte, aquestes xifres demostren la “gran importància” de l’activitat portuària pel conjunt del de les comarques de Tarragona.

En una altre àmbit, l’Observatori també recull altres aspiracions del Port de Tarragona de cara al futur que són atractives pel teixit empresarial del conjunt de la província, com és la diversificació de la seva activitat, un objectiu que ara se centra a promocionar l’arribada de creuers a les instal·lacions del Port. “La consolidació de l’arribada de creuers a les instal·lacions del Port de Tarragona suposaria un gran focus d’activitat pel teixit empresarial de les nostres comarques”, destaca en aquest sentit el responsable del Gabinet d’Estudis de CEPTA, Juan Gallardo.

Font: Tarragona 21.
 

Pujar