Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

14 de febrer de 2013

Tarragona crea el Consell Municipal de la Formació i l'Ocupació

Tarragona crea el Consell Municipal de la Formació i l'Ocupació

El Consell permetrà treballar periòdicament i de forma conjunta els aspectes rellevants per una Formació Professional adaptada a la realitat local, pel que fa a l’entramat empresarial i el mercat laboral. D’aquesta manera, es milloren les perspectives de futur i d’ocupació dels homes i dones en edat laboral.
Per aquest motiu, es creen complicitats entre els centres formatius, el món empresarial i les entitats generadores d’ocupació, els agents econòmics i socials, les associacions de pares i mares i d’ estudiants, les administracions implicades en l’Educació i en l’Ocupació, la Universitat i les entitats – públiques i privades- de la ciutat de Tarragona i el seu entorn.

La gestació del Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació de Tarragona CMFPO-Tarragona es va iniciar l’any 2008 quan l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va convocar als diversos actors del món laboral i sindical per tal de proposar la creació d’un organisme que fes seguiment de la situació de crisis.

La Conselleria d’Ensenyament i la Conselleria de d’Empresa, Formació, Ocupació i Consum, va ser l’encarregada de convocar els representants dels sectors involucrats (educatiu, laboral i sindicats) per crear la Mesa de la Formació Professional i l’Ocupació. S’han tingut en compte les experiències d’altres ciutats com Terrassa, Granollers, Sabadell, Lleida etc.

Els objectius específics d’aquest Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació de Tarragona són fomentar la formació professional amb visió innovadora i oberta a europa, promoure l’oferta formativa en general, potenciar l’orientació acadèmica i professional, potenciar transició al món del treball, promoure instruments d’observació, promoure l’esperit emprenedor.

La seu del Consell serà l’Ajuntament de Tarragona i el seu funcionament, reunions, etc., es durà a terme en les dependències de Institut Municipal d’Educació, a l’Avinguda Ramon i Cajal, 70. El Consell estarà format pels membres nats i vocals nomenats a mesura que presentin la seva adhesió al Consell.

Font: Tarragona 21.

Pujar