Dades de Contacte

Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona

977 558 773

Correu electrònic

Notícies

« Torna al llistat

2 de març de 2013

Neix Xarxa Sud, la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud de Catalunya

Neix Xarxa Sud, la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud de Catalunya

La creació de 'Xarxa Sud' es presenta com una manera de donar resposta als reclams mediambientals i de protecció territorial de les comarques del Sud de Catalunya. La Xarxa està formada per divuit entitats i col•lectius ecologistes que busquen defensar la protecció del medi ambient d'una forma coordinada. D'una banda, la plataforma defensa el treball conjunt a l'hora de denunciar les agressions contra el territori i busquen "tenir més força i una major representació territorial". D'altra banda, des de 'Xarxa Sud' busquen esdevenir una plataforma que doni veu a la gent del carrer i a les entitats per defensar un model de desenvolupament territorial que respecti els béns culturals i naturals.

Els divuit membres que han constituït l'agrupació provenen de diversos punts de la demarcació. Hi trobem grups provinents de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, el Montsià i el Priorat, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Entre ells destaquen grups com el GEPEC, el GEVEN del Vendrell, la Plataforma de la Conca de Barberà i representants de l'Assamblea 'Aturem el Barcelona World'.

El president del GEPEC, Andreu Escolà, ha explicat que fa més de nou mesos que treballen per construir una entitat del territori i ha detallat que es vol donar resposta a les petites lluites locals. Escolà ha lamentat una "concentració en excés de la destrucció del territori" a la demarcació de Tarragona. Com a membre del GEPEC ha recordat que al Sud es genera "el 80% de l'energia" i ha denunciat que la destrucció del territori es troba en aquesta zona amb els polígons industrials.

La concentració de pedreres i la lluita contra el 'Barcelona World', algunes de les prioritats

Tot i que la constitució de la Xarxa és recent, les principals línies d'actuació es centraran en lluitar en contra del complex turístic 'Barcelona World' i denunciar l'elevada concentració de pedreres que hi ha al Camp de Tarragona. Escolà ha recordat que amb el projecte de 'Barcelona World' es vol privatitzar la platja i lamenta que encara no s'hagi parlat del tractament que es farà dels residus. També considera que el Mar Mediterrani està molt malmès i creu que "no s'hauria de seguir edificant a la costa".

El president del GEPEC també ha mencionat que en els propers dies es reuniran per plantejar com fer front a una nova línia d'alta tensió. Aquest ha assegurat que està previst que la nova xarxa elèctrica travessi la Terra Alta fins arribar a la Secuita en un recorregut de 110 km.

Font: ACN.
 

Pujar